Κρήτη: Στικάκια νικοτίνης προκάλεσαν τη λιποθυμία των μαθητών

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με τους τρεις τελικά τελικά μαθητές -οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις- που αισθάνθηκαν αδιαθεσία και εντοπίστηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου, στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού στην Κρήτη.

Τα παιδιά βρέθηκαν στην τουαλέτα του σχολείου, αναφέροντας ότι ζαλίζονται και δεν είναι καλά. Συμμαθητές ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου που ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τις δύο μαθήτριες (14 ετών) και έναν μαθητή (15 ετών) και τους μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου.

Τα τρία παιδιά υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία τους.

Μάλιστα, στον χώρο του σχολείου έσπευσε αμέσως η αστυνομία για περαιτέρω έρευνα, αναζητώντας παράλληλα τους γονείς τους καθώς επρόκειτο για ανηλίκους.

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Όπως διαπιστώθηκε από τις καταθέσεις, οι μαθητές χρησιμοποίησαν στικάκια νικοτίνης, είδος που χρησιμοποιείται για τη διακοπή του καπνίσματος, τα οποία προκάλεσαν αδιαθεσία στα παιδιά.

Πρόκειται, επί της ουσίας, για αυτοκόλλητα στικάκια που τοποθετούνται στα ούλα για τη διακοπή του καπνίσματος και πωλούνται στα περίπτερα και τα φαρμακεία.

Οι πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι ένα άλλο παιδί είχε προμηθευτεί τα εν λόγω στικάκια, το περασμένο καλοκαίρι, από ένα περίπτερο και καθώς ο ίδιος είχε βοηθηθεί προκειμένου να διακόψει το κάπνισμα, έδωσε τα στικάκια στα εν λόγω παιδιά.

Ο μαθητής εντοπίστηκε από τις Αρχές, έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.