17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Στο “σκοτάδι” η εστίαση – Θηλιά για τις επιχειρήσεις το ρεύμα

Ημερομηνία:

Βαρύ χειμώνα διαβλέπουν οι επιχειρηματίες της εστίασης στο Ηράκλειο, με μία σειρά ανεπίλυτων προβλημάτων να αποτελούν πραγματική θηλιά στις επιχειρήσεις τους. Κάποιοι σκοπεύουν να μειώσουν τον φωτισμό στα καταστήματά τους, και κάποιοι άλλοι να λειτουργούν τα καταστήματά τους την ημέρα, και να κλείνουν νωρίς το βράδυ, με στόχο τη μείωση των εξόδων για ηλεκτρικό ρεύμα, την ώρα που πλέον δε συμφέρει ούτε η χρήση εξωτερικών σομπών, λόγω της εκτόξευσης της τιμής του υγραερίου.

Η καλοκαιρινή σεζόν αποτέλεσε μία “καλή ανάσα”, όμως δεν ήταν αρκετή για να γίνει απόσβεση της απώλειας εσόδων των δύο ετών της πανδημίας. Και τώρα που οι τουρίστες έφυγαν, το ερώτημα για το πώς θα κινηθούν τον χειμώνα τα καταστήματα, παραμένει.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη η πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης – Διασκέδασης Μαρία Αντωνακάκη, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, κυρίως εξαιτίας της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους.

“Επιχειρηματίας με καταστήματα delivery καφέ στο Ηράκλειο, από εκεί που πλήρωνε 15.000 ευρώ, τώρα πρέπει να πληρώσει 35.000 ευρώ για το ρεύμα και μάλιστα ο πάροχος τον απειλεί με διακοπή ηλεκτροδότησης αν δεν πληρώσει μέσα σε λίγες μέρες”, είπε η κα Αντωνακάκη, χαρακτηρίζοντας το ενεργειακό τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των καταστημάτων εστίασης.

Και δεν είναι μόνο αυτός.

Η κα Αντωνακάκη ζητά ρύθμιση στα χρέη των επιχειρήσεων, που συσσωρεύονται. “Δεν αρκούν οι ρυθμίσεις για τα “κορωνοδάνεια, η δύσκολη κατάσταση επιβάλει 120 δόσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα δάνεια. Μόνο έτσι να δοθεί μία λύση στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε”, τόνισε, ενώ πονοκέφαλο αποτελούν και οι απαιτήσεις των εταιριών πνευματικών δικαιωμάτων, που ζητούν χρήματα υπερπολαπλάσια από εκείνα που καλούνταν να πληρώσουν παλαιότερα οι επιχειρήσεις.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, η νύχτα στο Ηράκλειο δοκιμάζεται σκληρά. “Επιχειρηματίες κλαμπ και νυχτερινών καταστημάτων σκέφτονται πολύ σοβαρά να μην ενοίξουν το χειμώνα. Τα κόστη είναι τεράστια και οι πελάτες λίγοι. Το βλέπουμε καθαρά πλέον, τις καθημερινές δεν κυκλοφορεί άνθρωπος μετά τις 10 το βράδυ. Η όποια κίνηση υπάρχει Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, όμως αυτό δεν αρκεί για να είναι βιώσιμη μία επιχείρηση”, υπογράμμισε η κα Αντωνακάκη.

Ακούστε τη συνέντευξη της κας Αντωνακάκη στο Ράδιο Κρήτη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...