Κρήτη – Τουρισμός: Καλύτερη χρονιά ακόμη και απο το 2019 – Περισσότεροι μοιράζονται τις εισπράξεις

Κανένα σχόλιο

Κλείνει σε λίγες ημέρες η «αυλαία» της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη που ήταν, κατά κοινή ομολογία, μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

«Αναφορικά με τις αφίξεις, καταρρίψαμε το ρεκόρ όλων των εποχών», είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, σημειώνοντας ότι και ο Οκτώβριος κινήθηκε με υψηλές πληρότητες .

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα είναι καλύτερες από το 2019 και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, θα φθάσουν τα 4,5 δισ. ευρώ, ενώ πανελλαδικά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 19 δισ.

"Sponsored links"

Οπως διευκρίνησε ο εκπρόσωπος των διευθυντών ξενοδοχείων, τα καθαρά κέρδη φέτος θα τα μοιραστούν περισσότεροι αφού άνοιξαν νέα ξενοδοχεία, προστέθηκαν καινούργιες κλίνες σε υπάρχουσες μονάδες και επιπλέον μεγάλο κομμάτι των τουριστών επέλεξε για την διαμονή του, τα Airbnb.

Επιπλέον ο κ.Κουμπαράκης τόνισε ότι τα έξοδα των ξενοδοχείων φέτος, μαζί με το υπέρογκο κόστος της ενέργειας, αυξήθηκαν κατά 35% συγκριτικά με το 2021, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι θα μείνουν λιγότερα χρήματα στα ταμεία των ξενοδόχων.

Τα περισσότερα μικρομεσαία ξενοδοχεία έχουν ήδη κλείσει και παραμένει σε λειτουργία το 15%-20% κυρίως των μεγάλων συγκροτημάτων που αναμένεται να έχουν κλείσει, πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι σε όλη την Κρήτη τον χειμώνα θα παραμείνουν ανοικτά ,όπως κάθε χρόνο, τα ξενοδοχεία πόλεων αλλά και μεγάλος αριθμός κλινών που είναι διαθέσιμα στα Airbnb.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live