19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κρήτη: “Τύχη για το νησί ο αγωγός East Med – Πώς θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε με φυσικό αέριο”

Ημερομηνία:

Ως ένα έργο εμβληματικό και σπουδαίο χαρακτηρίζεται ο αγωγός east Med ο οποίος θα συνδέσει ενεργειακά τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη μέσω Κρήτης και Πελοποννήσου. Ο αγωγός θα ξεκινά από το Ισραήλ, θα περνάει από την Κύπρο και στη συνέχεια από τον Αθερινόλακκο της Σητείας θα καταλήγει στην Πελοπόννησο μεταφέροντας φυσικό αέριο.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, χαρακτήρισε το έργο ως “εμβληματικό και τύχη για την Κρήτη”.

Το κομμάτι του αγωγού που θα βρίσκεται σε ελληνικό κομμάτι θα φτάνει τα 2.000 χιλιόμετρα. Τα 600 από αυτά θα είναι επίγεια και τα υπόλοιπα 1.400 υποθαλάσσια. Ο αγωγός αυτός, όπως είπε ο κ. Ξυλούρης, θα είναι διπλός πιθανότατα για λόγους ασφαλείας ενώ θα μπορεί να μεταφέρει και υδρογόνο.

Μέσω του αγωγού αυτού η Κρήτη θα μπορούσε να προμηθευτεί με φυσικό αέριο αν στον Αθερινόλακκο από όπου θα περνά, δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές που θα δώσουν την δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στο νησί ωστόσο αυτό είναι κάτι που αφορά στην εκάστοτε κυβέρνηση και τις οποίες αποφάσεις εκείνη θα πάρει.

Την Τετάρτη, όπως ενημέρωσε ο κ. Ξυλούρης θα γίνει μία ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα στα στελέχη της περιφέρειας Κρήτης και την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, όπου θα παρουσιαστούν τεχνικές λεπτομέρειες του έργου προκειμένου οι Κρητικοί να έχουν μία σαφή εικόνα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...