15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Τους έβαλαν νέα υδρόμετρα και οι λογαριασμοί εκτοξεύθηκαν από τα 72 ευρώ στα 1.504 ευρώ

Ημερομηνία:

Μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους του Αγίου Βλάση, στο Ηράκλειο, καθώς – όπως καταγγέλλουν – μετά την αλλαγή των υδρομέτρων στην περιοχή και την τοποθέτηση νέων, καταφθάνουν “υπέρογκοι λογαριασμοί νερού”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Cretalive κάτοικοι του οικισμού, το πρόβλημα ξεκίνησε κυρίως το καλοκαίρι του 2022 όταν η ΔΕΥΑΗ, σε κάποια σπίτια του χωριού, άλλαξε τα υδρόμετρα και τοποθέτησε νέα. Έκτοτε έρχονται ιδιαιτέρως “φουσκωμένοι” λογαριασμοί ύδρευσης στους κατοίκους με τα νέα υδρόμετρα ενώ και η ένσταση που έκαναν προς την Υπηρεσία έπεσε «στο κενό», όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Στη διάθεση του cretalive βρίσκονται λογαριασμοί της περιόδου από το 2011 μέχρι και το  2021, ύψους από 26 έως και 72 ευρώ, πριν τοποθετηθούν τα νέα υδρόμετρα. Στον ίδιο κάτοικο οι λογαριασμοί εκτινάχθηκαν στα… 1.102 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 και στα… 1.504 ευρώ το δεύτερο εξάμηνο με τα νέα υδρόμετρα!

44332233
Την πάνω φωτογραφία λογαριασμός που εστάλη από την ΔΕΥΑΗ στα τέλη του 2022 – Στην κάτω φωτογραφία λογαριασμός που εστάλη στο ίδιο σπίτι πριν δύο χρόνια 

λογαριασμος νερού

Μάλιστα όπως επισημαίνεται, όσοι έχουν νέα υδρόμετρα υφίστανται αρκετά συχνά διακοπές νερού. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Μόνο σε όσους άλλαξαν τα υδρόμετρα έρχονται υπέρογκοι λογαριασμοί, όχι σε όλο το χωριό. Ωστόσο έχουμε την υποψία ότι δεν “γράφει” το ρολόι καθαρά κυβικά μέτρα νερού αλλά μετράει και αέρα διότι οι διαφορές στους λογαριασμούς είναι τεράστιες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Άγιο Βλάση ζει ηλικιωμένη γυναίκα ολομόναχη η οποία κάνει απειροελάχιστη κατανάλωση νερού κάθε μήνα, κι όμως της ήρθε ο λογαριασμός… 400 ευρώ!

Πήραν υποσχέσεις της ΔΕΥΑΗ

Μετά το σοκ με τους πρώτους παραφουσκωμένους λογαριασμούς νερού οι κάτοικοι στον Άγιο Βλάση, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι, έκαναν ένσταση στη ΔΕΥΑΗ. Κατόπιν η Υπηρεσία τους ενημέρωσε ότι θα ελέγξουν ξανά τα νέα ρολόγια και θα γίνει διόρθωση των ποσών στον επόμενο λογαριασμό.

Αντ’ αυτού όμως, κι ενώ οι κάτοικοι περίμεναν κάποια έκπτωση ή έστω διόρθωση του ποσού, είδαν το λογαριασμό του δεύτερου εξαμήνου με ακόμα μεγαλύτερο ποσό. «Αντί να κάνουν επανέλεγχο και διόρθωση του ποσού πρόσθεσαν στο νέο λογαριασμό ποσά του παλιού τα οποία δεν αντιστοιχούν σε καμία περίπτωση στην πραγματική μας κατανάλωση» υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΗ ο πρόεδρος της Γιώργος Βουρεξάκης αναφέρει στο cretalive ότι σε όλο το Ηράκλειο υπάρχουν διαρροές σε σωλήνες ή δεξαμενές και για το λόγο αυτό έρχονται σε κάποιες περιπτώσεις υπέρογκοι λογαριασμοί.

Ταυτόχρονα δήλωσε διαθέσιμος σε όσους πολίτες αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να απευθυνθούν στο γραφείο του και να συζητήσουν τις ανησυχίες τους ακόμα και με τον ίδιο.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Σε όλο το Ηράκλειο συμβαίνουν διαρροές που δεν τις έχουμε ανακαλύψει ακόμα. Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στη ΔΕΥΑΗ, να υποβάλλουν αίτημα ώστε να ελέγξουμε τα υδρόμετρα ή τυχόν διαρροές. Αξίζει να τονίσω ότι αν ο εκκαθαριστικός δεν έχει διορθωθεί, ο έναντι λαμβάνει υπόψιν του το μέσο όρο του προηγουμενου εκκαθαριστικού. Γι’ αυτό το λόγο έρχεται μεγάλος ο έναντι λογαριασμός. Επίσης λόγω ελλείψεων προσωπικού υπάρχουν καθυστερήσεις. Αυτή είναι η αλήθεια. Οπότε ας περιμένουν τον επόμενο λογαριασμό ή ας ενοχλήσουν ακόμα κι εμένα τον ίδιο προσωπικά. Δέχομαι τους πάντες στο γραφείο μου. Είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ