27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κρήτη: Το ένα ξενοδοχείο… “κλέβει” το προσωπικό του άλλου για να “βγάλει” τη σεζόν

Ημερομηνία:

Με τους καλύτερους οιωνούς, αρχίζει στα τέλη Μαρτίου η νέα τουριστική σεζόν στην Κρήτη, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το προσωπικό που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στα ξενοδοχεία.

Η νέα χρονιά προμηνύεται δυσκολότερη από την περυσινή, αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Ο ξένος Τύπος γράφει ότι στην Ελλάδα θα έχουμε άλλη μια χρονιά – ρεκόρ αφίξεων, αλλά διερωτάται, ποιός θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών και ποιος θα τους σερβίρει πρωινό;

Λογικά ερωτήματα, αφού πανελλαδικά οι κενές θέσεις θα ξεπεράσουν τις 80.000 και στην Κρήτη τις 6.000.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης διευθυντής Λειτουργικού της ξενοδοχειακής αλυσίδας Grecotel, «η υποστελέχωση, που έχει παρατηρηθεί, όχι μόνο διακυβεύει την ποιότητα και φήμη της κάθε επιχείρησης και την ανταγωνιστικότητα του προορισμού αλλά καταπονεί περισσότερο τον εργαζόμενο.

Επιπλέον, αναγκάζει την επιχείρηση να προχωρήσει σε «άγρα» στελεχών και να συμμετάσχει σε «πλειοδοτικούς» διαγωνισμούς μισθών διεκδίκησης ακόμα και εργαζόμενων, χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση. Αποτέλεσμα; Η αγορά εργασίας, οδηγείται σε κανιβαλισμό».

Ήδη, είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ.Γιώργος Πελεκανάκης το ένα ξενοδοχείο ήδη «κλέβει» το προσωπικό του άλλου, προτείνοντας στους υπαλλήλους λίγο καλύτερες αμοιβές και περισσότερα ρεπό και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ιδιαίτερα των νεότερων ηλικιών, «σπάνε» εύκολα συμφωνίες και μετακινούνται, όπου πιστεύουν ότι τους συμφέρει καλύτερα.

Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων που εγκατέλειψε το επάγγελμα, φαίνεται πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στο ελληνικό ξενοδοχείο και το ερώτημα είναι πως και πότε, θα εφαρμοστούν όλες αυτές οι προτάσεις που μπαίνουν στο τραπέζι της συζήτησης για να γίνει και πάλι ο κλάδος του τουρισμού ελκυστικός και να μην γίνονται πλειοδοτικοί διαγωνισμοί μισθών για να εξασφαλίσει μια μονάδα τους μάγειρες, τους σερβιτόρους, τις καμαριέρες που χρειάζεται, για να μπορέσει να «βγάλει» τη σεζόν.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...

Σκανδαλίδης από Ηράκλειο: Το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Κρήτη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς η...

Περιφέρεια Κρήτης: Αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού...