Κρήτη: Το σχέδιο της Περιφέρειας για το ελαιόλαδο – Τα βήματα για την ανάδειξή του

Κανένα σχόλιο

Με στόχο την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης ξεκινώντας από το ελαιόλαδο η Περιφέρεια αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού προκειμένου να επιτύχει την ανάδειξη σε εσωτερικό και εξωτερικό της ποιότητας παραγωγής του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου αποφασίστηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Όλο αυτό το σχεδιασμό ανέλυσε με συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα κ. Ειρήνη Χουδετσανάκη.

"Sponsored links"

Η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το σχέδιο μπορεί να υλοποιηθεί μέσω της ομάδας εργασίας της Περιφέρειας

του Δικτύου ΑRΕΠΟ που αποτελεί την Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Ενώσεων Παραγωγών με κύριο σκοπό και αντικείμενο, την προώθηση, προάσπιση και προστασία των προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (Γ.Ε), σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Οργάνων της.

Το σχέδιο για το ελαιόλαδο

Ο σχεδιασμός θα ξεκινά από την παραγωγή του ελαιολάδου και θα ακολουθεί όλα τα στάδια όπως το ελαιουργείο, την τυποποίηση, την προβολή και τέλος την προώθησή του.

Στο επίκεντρο όλης αυτής της προσπάθειας βρίσκεται σύμφωνα με την κ. Χουδετσανάκη η εκπαίδευση που θα ξεκινά από τον παραγωγό για να παράξει ποιοτικό ελαιόλαδο, τον ελαιουργό που πρέπει μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές να διατηρήσει την ποιότητα, τον τυποποιητή ώστε να εκλείψει το χύμα λάδι και τέλος την ολοκληρωμένη καμπάνια προώθησης και προβολής του προιόντος και ενίσχυση από την Περιφέρεια υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού.

Φέτος είπε η Αντιπεριφερειάρχης η καμπάνια για την δακοκτονία και η συνεργασία και συντονισμός των ενεργειών με παραγωγούς και επιστημονικά ιδρύματα απέδωσε καρπούς γιατί και ποσότητα παράγει η Κρήτη και κυρίως εξαιρετική ποιότητα.

Ο σχεδιασμός αυτό θα προχωρήσει άμεσα, σύμφωνα με την κ.Χουδετσανάκη, ταυτόχρονα με το χωριστό σχεδιασμό για τους “δρόμους του ελαιολάδου” και το “μύθο” που θα χτιστεί πάνω στο ελαιόλαδο ώστε να αποκτήσει την φήμη και την υπεραξία που του αξίζει στο εξωτερικό.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live