Κρήτη: “Τύχη για το νησί ο αγωγός East Med – Πώς θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε με φυσικό αέριο”

Κανένα σχόλιο

Ως ένα έργο εμβληματικό και σπουδαίο χαρακτηρίζεται ο αγωγός east Med ο οποίος θα συνδέσει ενεργειακά τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη μέσω Κρήτης και Πελοποννήσου. Ο αγωγός θα ξεκινά από το Ισραήλ, θα περνάει από την Κύπρο και στη συνέχεια από τον Αθερινόλακκο της Σητείας θα καταλήγει στην Πελοπόννησο μεταφέροντας φυσικό αέριο.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, χαρακτήρισε το έργο ως “εμβληματικό και τύχη για την Κρήτη”.

Το κομμάτι του αγωγού που θα βρίσκεται σε ελληνικό κομμάτι θα φτάνει τα 2.000 χιλιόμετρα. Τα 600 από αυτά θα είναι επίγεια και τα υπόλοιπα 1.400 υποθαλάσσια. Ο αγωγός αυτός, όπως είπε ο κ. Ξυλούρης, θα είναι διπλός πιθανότατα για λόγους ασφαλείας ενώ θα μπορεί να μεταφέρει και υδρογόνο.

"Sponsored links"

Μέσω του αγωγού αυτού η Κρήτη θα μπορούσε να προμηθευτεί με φυσικό αέριο αν στον Αθερινόλακκο από όπου θα περνά, δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές που θα δώσουν την δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στο νησί ωστόσο αυτό είναι κάτι που αφορά στην εκάστοτε κυβέρνηση και τις οποίες αποφάσεις εκείνη θα πάρει.

Την Τετάρτη, όπως ενημέρωσε ο κ. Ξυλούρης θα γίνει μία ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα στα στελέχη της περιφέρειας Κρήτης και την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, όπου θα παρουσιαστούν τεχνικές λεπτομέρειες του έργου προκειμένου οι Κρητικοί να έχουν μία σαφή εικόνα.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live