17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κρήτη: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της ευθυγράμμισης των πλανητών και φανερώθηκαν τα κοράλια! | Φωτός

Ημερομηνία:

Αποκαλύφθηκε ο βυθός στην παραλία του Αφραθιά στο κόλπο της Μεσαράς λόγω του φαινομένου της υπαναχώρησης της επιφάνειας της θάλασσας.

Το φαινόμενο οφείλεται στους πλανήτες που οφείλεται στην έλξη της Σελήνης ή κατ άλλους σε σύνοδο των πλανητών κ.α αιτίες επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο με λιγότερη όμως ένταση, καθώς φέτος η επιφάνεια της θάλασσας φαίνεται να έχει υποχωρήσει τουλάχιστον 60-70 πόντους.

Ιδιαίτερα στις παραλίες που τα νερά είναι ρηχά η υποχώρηση της θάλασσας είναι μεγαλύτερη, ενώ στα σημεία όπου υπάρχουν ξέρες αποκαλύφθηκε κάθε είδους ζωή που υπάρχει εκεί.

Οι φωτογραφίες από το apopsilive.gr είναι από την περιοχή Αφραθιά Τυμπακίου είναι χαρακτηριστικές και δείχνουν την έκταση του φαινομένου . Στη βόλτα που έγινε πάνω στον στεγνό βυθό βρέθηκαν μέχρι και κοράλλια να έχουν …χάσει τα νερά τους , χιλιάδες θαλάσσια σαλιγκάρια , ψάρια , αχινούς , πεταλίδες , καβούρια κ. α είδη ζωής.

@apopsilive.gr
@apopsilive.gr
apopsilive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ