Κρήτη: 200 τόνοι σταφίδας απούλητοι

Κανένα σχόλιο

Στις αποθήκες παραμένουν αδιάθετες τεράστιες ποσότητες κρητικής σταφίδας, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση, στα σταφιδοχώρια του νομού Ηρακλείου ενώ ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ Γ. Ξυλούρης με δηλώσεις του στο “Ράδιο Κρήτη”, ξεκαθάρισε ότι το ποιοτικό προϊόν θα αγοραστεί κανονικά, έστω και τώρα, από τη συνεταιριστική οργάνωση.

Παραγωγοί, με τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις στο σταθμό και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, σημείωσαν ότι περίπου 150-200 τόνοι είναι απούλητοι μέσα στις αποθήκες, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να βρίσκονται σε ένα οικονομικό αδιέξοδο.

“Ακούσαμε τις παροτρύνσεις των συνδικαλιστών, παράξαμε σταφίδα και τώρα δεν βγάζουμε ούτε το κόστος!”, σημείωσαν με αγανάκτηση.

"Sponsored links"

Ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ, πάντως, ξεκαθάρισε ότι όποιος παρήγαγε ποιοτική σταφίδα, η συνεταιριστική οργάνωση θα την αγοράσει ενώ σημείωσε ότι η συνεταιριστική οργάνωση ήδη έχει αγοράσει ποσότητα περίπου 250 τόνων που διατέθηκε αποκλειστικά στην ελληνική αγορά και μοιραία το προϊόν έμεινε εκτός διεθνών αγορών, συνεπεία και της πανδημίας!

“Ο κορωνοϊός έριξε κατά πολύ τη ζήτηση. Η διάθεση έπεσε από τους 6.000 τόνους στους 4.000. Έχει γίνει μεγάλη ζημιά και με την τουρκική σταφίδα στην ελληνική αγορά. Οι Τούρκοι δυστυχώς την παίρνουν έτοιμη, χύμα και τη διαθέτουν προς 1,20 ευρώ!”, δήλωσε ο κ. Ξυλούρης ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι σε τιμή 1,80 για τον άσσο και 1,60 για το δυάρι, η ΚΣΟΣ θα αγοράσει όποια ποσότητα της διατεθεί από τους παραγωγούς.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις