Τα παιδιά έμαθαν να φτιάχνουν ψωμί στους χώρους της Λότζια, ενώ την ίδια στιγμή το επάγγελμα των αρτοποιών περνά κρίση.
Η κρίση χτύπησε και τα … αρτοποιεία, με τη ζήτηση να καταγράφεται μειωμένη τα τελευταία χρόνια, όπως τονίζουν στο prismanews.gr οι αρτοποιοί της Κρήτης. Την υφιστάμενη κατάσταση έρχεται να επιβαρύνει και η διάθεση αρτοσκευασμάτων από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τον ανταγωνισμό να γίνεται εντονότερος και με τις αντίστοιχες αρνητικές συνέπειες για τους ντόπιους επαγγελματίες του κλάδου. Τον προβληματισμό τους κατέθεσαν στο prismanews.gr ο Πρόεδρος των Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου, κ. Μανώλης Βολανάκης και ο αρτοποιός από το Ρέθυμνο, κ. Χαράλαμπος Σαμψών.
Ο κ. Σαμψών δήλωσε στο prismanews.gr Ο κόσμος μπαίνει, κοιτά και ψωνίζει μια φρατζόλα ψωμί. Η κρίση έχει επηρεάσει το επάγγελμα. Η θέση μας επιδεινώνεται ακόμα πιο πολύ λόγω του ότι τα σούπερ μάρκετ διαθέτουν ψωμί. Από την άλλη ο κ. Βολανάκης τονίζει το γεγονός ότι κανένα επάγγελμα δεν έχει ξεφύγει από την κρίση. Έχουμε μειωμένη κίνηση λόγω της γενικής μείωσης στα εισοδήματα των καταναλωτών. Έτσι, ο κόσμος περιορίζεται στα αναγκαία, δήλωσε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των αρτοποιών. Σε σχέση με τη διάθεση ψωμιού από τα σούπερ μάρκετ ο κ. Βολανάκης τόνισε πως πάντα διέθεταν ψωμί, αλλά σε ένα μικρό ποσοστό ο κόσμος ψώνιζε, καθώς το 82-85% της διακίνησης ψωμιού γινόταν από τους αρτοποιούς.