ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Υπόμνημα προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Κανένα σχόλιο

Με απαράδεκτη εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 27 Μάρτη καλούνται οι κτηνοτρόφοι να καταθέσουν δήλωση στοιχείων ζωικού κεφαλαίου για το 2015 που δεν εξασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις ενισχύσεις των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων. Αντίθετα μαζί με την ταλαιπωρία και το χαράτσωμα συντηρούν την αβεβαιότητα και την ασάφεια. Οι ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης είναι μεγάλες.

Συγκεκριμένα ζητούνται σε χρόνο ρεκόρ έως 24 Απρίλη τα παρακάτω:

1. Δήλωση ζωικού κεφαλαίου υποδεικνύοντας και την ακριβή θέση της μόνιμης σταβλικής εγκατάστασης

"Sponsored links"

2. Δήλωση σταβλικής εγκατάστασης μετακίνησης στον τόπο όπου πρόκειται να μετακινηθεί καθώς και του ζωικού κεφαλαίου που θα μετακινήσει.

3. Κατάθεση και σκανάρισμα των παρακάτω δικαιολογητικών για βοσκότοπους που νέμεται την χρήση «ιδιωτικούς», συμπεριλαμβανομένων και των ενοικιαζόμενων από ιδιώτες ή ΝΠΙΔ, και ψηφιοποίηση τους στην ΕΑΕ 2015:

• Βεβαίωση από τις Αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες (Δασικές Υπηρεσίες, Περιφέρειες/Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.) για την χρήση της έκτασης

• Τοπογραφικό Διάγραμμα στο ΕΓΣΑ 87, θεωρημένο από την Δημόσια Υπηρεσία διαχείρισης της έκτασης κατόπιν χαρακτηρισμού της χρήσης αυτής

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι πρόκειται για νέο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι καθώς το όποιο νέο τοπογραφικό διάγραμμα πρέπει να γίνει από ιδιώτη τοπογράφο ή δασολόγο και απαιτεί αρκετά χρήματα.

Ο αριθμός και το είδος των δικαιολογητικών που απαιτούνται, σε συνάρτηση με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στις αρμόδιες υπηρεσίες που πρέπει να τα δώσουν, να τα εγκρίνουν και να κατατεθούν, μαζί με την ασάφεια του περιεχομένου τους, είναι σίγουρο ότι δεν ετοιμάζονται μέχρι την 24 Απρίλη που ζητάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το πρόβλημα με το ποιοι θα θεωρηθούν  επιλέξιμοι βοσκότοποι θα οξυνθεί γιατί οι προδιαγραφές του κανονισμού της ΕΕ και το σύστημα που προβλέπεται βάζουν τέτοια κριτήρια με τα οποία είναι σίγουρο ότι  θα χαθεί μέρος των ενισχύσεων ενώ ακόμη και νόμιμες εκτάσεις  που θα  χαρακτηριστούν ως επιλέξιμες δεν θα πάρουν το 100% της ενίσχυσης.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο να επιβαρυνθούν με ακόμη ένα χαράτσι οι κτηνοτρόφοι. Επιβάλλεται να υπάρξει παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης των δικαιολογητικών και τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα  να εκδοθούν από τις δημόσιες υπηρεσίες έγκαιρα και χωρίς καμιά επιβάρυνση του κτηνοτρόφου.

Ζητάμε να πάρετε θέση για τα παρακάτω αιτήματα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου:

"Sponsored links"

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην χαθούν επιδοτήσεις και να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση το σύνολο της ενίσχυσης που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι.

Άμεση καταβολή του συνόλου της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους.

Αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, μέτρα προστασίας από τώρα για το επόμενο διάστημα και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του.

Να δοθεί το σύνολο των ενισχύσεων στους βοσκότοπους και το ζωικό κεφάλαιο. Η καταγραφή των βοσκότοπων να γίνει με ευθύνη του υπουργείου και των δημόσιων υπηρεσιών.

Δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Να δοθούν τα χρήματα του άρθρου 68 όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live