Κύμα καταλήψεων και κινητοποιήσεων και στα πανεπιστήμια

Κανένα σχόλιο

Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια μετά τη νέα πρόκληση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την πρόταση για «ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα» σε θέματα, όπως οι καταλήψεις, που ουσιαστικά καταργεί φοιτητικούς συλλόγους και εν γένει τις θεσμικά κατοχυρωμένες συλλογικές διαδικασίες εντός των Ιδρυμάτων.

Από χθες (Πέμπτη) τελούν υπό κατάληψη το Νομικό, το Οικονομικό Τμήμα και η Κοσμητεία του Τμήματος Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, ενώ σήμερα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, καθώς έχουν προγραμματιστεί οι γενικές συνελεύσεις των περισσότερων σχολών του Ιδρύματος.

Οι πρώτες αποφάσεις αφορούν κατάληψη έως και αύριο Παρασκευή με επανάληψη των γενικών συνελεύσεων την ερχόμενη Τρίτη.

"Sponsored links"

Στο Γεωπονικό η κατάληψη έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια. Ξεκινά την Παρασκευή και λήγει την επόμενη Πέμπτη με νέα Γ.Σ. τη Δευτέρα 1/12, ενώ σε Πάτρα και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης (σχολές Ρεθμύμνου) έχουν ήδη αρχίσει.

Στο ΕΜΠ, οι φοιτητές από χθες έχουν καταλάβει τον χώρο της πρυτανείας, όπου νωρίς συνεδρίαζε η Σύγκλητος.

Αύριο (Παρασκευή) οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ θα συμμετέχουν και στην πανεργατική απεργία την επόμενη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.

efsyn.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις