κ. Δήμαρχε, με εκδηλώσεις υπερμετάδοσης του κορωνοϊού δε θα γιορτάσουμε καλά τα Χριστούγεννα

Κανένα σχόλιο

Όλα είναι κατανοητά και η ανάγκη να γιορτάσουμε και να χαλαρώσουμε μετά από άλλο ένα πολύ δύσκολο χρόνο. Όμως άλλο η χαλάρωση και άλλο το δεν τηρούμε κανένα απολύτως μέτρο. Και όταν σε αυτή τη μη τήρηση του οποιουδήποτε μέτρου πρωτοστατουν αρχές που οφείλουν να προστατεύουν τον πολίτη, τότε σίγουρα δημιουργείται προβληματισμός.

Η χθεσινή εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σίγουρα ήταν όμορφη. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε ότι αν κάτι κάνει καλά αυτός ο Δήμαρχος είναι να οργανώνει εκδηλώσεις. Ο στολισμός του παλιού λιμανιου είναι πραγματικά διαφορετικός από άλλες χρονιές αναδεικνυοντας την αρχιτεκτονική του ιδιαιτερότητα, τα φωτισμένα με λαμπιόνια ιστιοφόρια προσθέτουν ομορφιά και λάμψη, ενώ και η τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία στο Γυαλί Τζαμισί μοιάζει μια όμορφη πινελιά.

Όμως, από αυτό το σημείο στην πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης δίχως την τήρηση κανενός μέτρου στην πλατεία, υπάρχει μια πολυ μεγάλη απόσταση.

"Sponsored links"

Χθες, η εικονα που είδαμε μας προκάλεσε τρόμο. Είχαμε ένα πολύ μεγάλο πλήθος, η πλειοψηφία του οποίου ούτε τηρούσε αποστάσεις ούτε φορούσε μάσκες, ο ένας πάνω στον άλλο. Το πλήθος αυτό δε βρισκόταν σε κίνηση αλλά στάσιμο σε ένα σημείο. Παιδιά, νέοι αλλά και ηλικιωμένοι γιόρτασαν σα να μη βρισκόμαστε ακόμα στην κορυφωση πανδημικού κύμματος με 120 περίπου συμπολίτες μας να βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Δεν ξέρουμε τι σκέφτηκαν εκεί στο δήμο Χανίων και δεν ξέρουμε πώς οι αρχές μπορούν να πείθουν τους πολίτες όταν τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Πώς λογου χάρη να δεχθεί κάποιος ότι το σημερινό ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Χανίων για την εφαρμογή μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας είναι ειλικρινές όταν μία ημέρα πριν η δημοτική αρχη καλούσε μαζικά σε συμμετοχή σε μαζική εκδήλωση χωρίς την εφαρμογή κανενός μέτρου.

Όλοι εχουμε ευθύνη για ότι συμβαίνει και κυρίως οι εκπρόσωποι της πολιτείας που με τη στάση τους εκπαιδεύουν τους πολίτες. Γιατί καλό είναι να υπενθυμιζουμε ποια είναι η ατομική ευθύνη των πολιτών, όμως πιο καλό είναι να μη δημιουργείτε σύγχυση με την ίδια τη στάση που τηρούνε οι αρχές.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live