Λίγα λόγια για το βιβλία της Νεφέλης Ευαγγέλου «Ιστορίες μιας τριανταφυλλιάς»

Κανένα σχόλιο

Ο Ομότιμος καθηγητής παιδιατρικής – παιδοκαρδιολογίας Γεώργιος Σ. Βαρλάμης αναφέρει τα εξής για το βιβλίο της Χανιώτισσας Νεφέλης Ευαγγέλη «Ιστορίας μίας τριανταφυλλιάς»

Αγαπητή ΝΕΦΕΛΗ,

Αργησα, διαβάζοντας, ή μάλλον απολαμβάνοντας, ένα – ένα τα υπέροχα διηγήματά σου στο νέο σου έργο «Ιστορίες μιας τριανταφυλλιάς». Πέτυχες να με μεταφέρεις στην εποχή της αγνότητας και της αισιοδοξίας, στην εποχή που ήμουν παιδί … Ομολογώ πως αυτή η παιδική αθωότητα που βλέπει τον κόσμο ωραίο, καλό …ήταν που με ώθησε στην Παιδιατρική και ακόμη περισσότερο στην Παιδοκαρδιολογία..

"Sponsored links"

Για το παιδί ο κόσμος είναι καλός, ωραίος, συναρπαστικός, απίθανος, φανταστικός (!), γιατί το παιδί έχει έμφυτη την αισιοδοξία. Κι αυτός είναι μάλλον ο λόγος που ο κάθε ενήλικας αναπολεί με ένα αίσθημα ευτυχίας τα παιδικά του χρόνια .

Η αγριοντριανταφυλλιά ήταν ο φύλακας ενός φυλαγμένου βαθιά στη μνήμη Παραδείσου που παραμέρισε για να αισθανθούμε ξανά όλα εκείνα τα αθώα υπέροχα αισθήματα και τα σκιρτήματα  της νιότης μας. Σ΄ευχαριστώ, Νεφέλη, που με τον γλαφυρό σου λόγο είχα αυτή την τύχη να φέρω ζωντανά τις παιδικές μου θύμισες.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live