17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Σούζαν Σάραντον για τους «συμμάχους» των ΗΠΑ που σκοτώνουν δημοσιογράφους που λένε «άβολες αλήθειες»

Ημερομηνία:

Σκληρή κριτική στην πατρίδα της και στην πολιτική απέναντι στο Ισραήλ άσκησε με ανάρτησή της στο Twitter η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ηθοποιός, Σούζαν Σάραντον, μ’ αφορμή τον θάνατο της 51χρονης δημοσιογράφου του δικτύου Al Jazeera ενώ κάλυπτε επιχείρηση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων σε προσφυγικό καταυλισμό στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης. «Η Σιρίν Αμπού Ακλέχ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ με σφαίρα στο κεφάλι από Ισραηλινούς ακροβολιστές ενώ φορούσε το κράνος της και το αλεξίσφαιρο γιλέκο με το σήμα ‘PRESS’. Για πόσο καιρό ακόμα θα αποσιωπούμε το γεγονός ότι οι ‘σύμμαχοι’ μας σκοτώνουν δημοσιογράφους επειδή λένε άβολες αλήθειες;», σχολίασε στο Twitter η Σούζαν Σάραντον.

Στο μεταξύ τον «αποτροπιασμό» του για τον θάνατο της Παλαιστίνιας ρεπόρτερ εξέφρασε χθες ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Σε δήλωση που εκδόθηκε μέσω του εκπροσώπου του αργά την Τετάρτη, ο κ. Γκουτέρες κάλεσε «τις αρμόδιες αρχές να διεξαγάγουν μια ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα για αυτό το περιστατικό και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. «Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει όλες τις επιθέσεις και δολοφονίες δημοσιογράφων και τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος βίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Το ίδιο έπραξε επίσης η ηγεσία των ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας την εκλιπούσα «θρύλο της δημοσιογραφίας».

Το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο εδρεύει στο Κατάρ, ανακοίνωσε χθες ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες «εσκεμμένα» πυροβόλησαν εναντίον της Ακλέχ ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, ισχυρίζεται ότι είναι «πιθανό» η 51χρονη ρεπόρτερ να έπεσε νεκρή από πυρά Παλαιστίνιων ενόπλων.

Ο επιτελάρχης του ισραηλινού στρατού, Αβίβ Κοχάβι διαβεβαίωσε χθες βράδυ πως θα διενεργηθεί «πλήρης έρευνα» για τη δολοφονία της 51χρονης δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ.

Σκίτσο του Μαροκινού Derkaoui Abdellah

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...