21.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε, υπέβαλε παραίτηση ο νέος διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Χάρης Λυδάκης

Ημερομηνία:

Νέα «βόμβα» …σκάει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με φόντο τη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου και τις επιβαλλόμενες μετακινήσεις παθολόγων από το Ηράκλειο προκειμένου να καλυφθούν εφημερίες στο πολύπαθο νοσοκομείο του γειτονικού νομού , παρά το γεγονός ότι οι δύο παθολογικές και τα ΤΕΠ του Βενιζελείου  βρίσκονται υπό κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού.

Λίγες μόλις ημέρες αφ’ ότου ανατέθηκε η διοίκηση του Βενιζελείου στον Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής και Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, o  κ. Χάρης Λυδάκης προχώρησε στην υποβολή της παραίτησης του. 

Η παραίτηση του κ. Λυδάκη σχετίζεται άμεσα και κύρια  με το σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο, αν και έχει  υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους η επικινδυνότητα που απορρέει από μία τέτοια κατάσταση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Εισαγγελίας καθώς, όπως υποστηρίζεται, όλες αυτές οι μετακινήσεις υπό καθεστώς  «αποφασίζουμε και διατάζουμε»,  οδηγούν νευραλγικές κλινικές σε επισφαλή λειτουργία.

Ενδεικτικό του αδιεξόδου αλλά και του ανεπαρκέστατου τρόπου εν τέλει με τον οποίο οι ιθύνοντες επιχειρούν να καλύψουν ένα  τόσο σοβαρό θέμα, είναι ότι σήμερα ο κ. Λυδάκης, ο άνθρωπος στον οποίο ανατέθηκε η διοίκηση του Βενιζελείου, χωρίς όλα τα άλλα καθήκοντα με τα οποία είναι επιφορτισμένος, βρίσκεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη εφημερίας.  

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι προκειμένου να μην προκληθεί  περαιτέρω πρόβλημα καθώς υπήρξε κώλυμα της γιατρού για την οποία είχε δοθεί όνομα μετακίνησης στο Ρέθυμνο, ανέλαβε εκείνος να το πράξει. Όμως η παραίτηση, ως φαίνεται, είναι μονόδρομος για τον ίδιο καθώς πρωτίστως είναι θέμα αρχής. Δεν θα μπορούσε να είναι ανακόλουθος όταν λίγα 24ωρα πριν, στις 23 Οκτωβρίου συγκεκριμένα,  είχε αποστείλει στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης έγγραφο με το οποίο ζητούσε την αναστολή μετακινήσεων Παθολόγων σε δομές εκτός Βενιζελείου. Στο έγγραφο αυτό, στο οποίο υπογράφει ως εκτελών χρέη Διοικητή, τονίζει  ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης «θα προκαλέσει επισφάλεια στην εφημεριακή δυνατότητα και συμβατική πρωινή κάλυψη ιδίων αναγκών των Τμημάτων».

Και καταλήγει: «Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για αποτροπή δημιουργίας επιπλέον αποσταθεροποιητικών εστιών στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομεία μας».
Διαβάστε το κείμενο της παραίτησης το οποίο υποβλήθηκε χθες στο διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και κοινοποιείται στον Υπουργό Υγείας.

Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,
Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως
ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον
αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με τιμή

Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής

παραίτηση

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη η δίκη για τον ξυλοδαρμό και την απόπειρα βιασμού της 50χρονης αγρότισσας

Η υπόθεση της απόπειρας βιασμού και του βάναυσου ξυλοδαρμού...

Χανιά: Καλούν τους φορείς σε σύσκεψη για το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με ανακοίνωσή του καλεί τους φορείς...