21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαβρόφ: Έδειξε το ΝΑΤΟ ως αντίπαλο στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μήνυμα ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, έχοντας ως πραγματικό αντίπαλο τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στέλνει η Μόσχα μέσα από σειρά παρεμβάσεων τόσο του υπουργού Εξωτερικών, όσο και του υπουργού Άμυνας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα αρχίζει ένα νέο στάδιο της εισβολής στην Ουκρανία το οποίο προέβλεψε πως θα είναι μια σημαντική εξέλιξη.

«Άλλο ένα στάδιο της επιχείρησης αυτής ξεκινάει και είμαι σίγουρος πως αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή ολόκληρης αυτής της ειδικής επιχείρησης», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «India Today».

«Η Ρωσία δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους πώς θα ζήσουν», υποστήριξε ο Σεργκέι Λαβρόφ και ανέφερε ότι η παρούσα κατάσταση πηγάζει «από τη βούληση των ΗΠΑ και συνολικά της Δύσης να κυριαρχήσουν στον κόσμο, δείχνοντας σε όλους ότι δεν θα υπάρχει πολυπολικότητα».

Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν διαλύθηκε μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, αλλά έχει επεκταθεί προς τα ανατολικά πέντε φορές, μεταφέροντας τη γραμμή αντιπαράθεσης κοντά στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας, ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα εκσυγχρονιστούν με στόχο την «προσαρμογή τους στις σύγχρονες συνθήκες».

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα υιοθετήσουν νέους τρόπους μάχης για να προσαρμοστούν καλύτερα στις σύγχρονες συνθήκες στρατιωτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Σοϊγκού, ισχυριζόμενος ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να εφαρμόζει με συνέπεια το σχέδιο για την απελευθέρωση του εδάφους του Ντονμπάς και την εκπλήρωση των καθηκόντων που έχει θέσει ο ανώτατος διοικητής (σ.σ. ο Βλαντιμιρ Πούτιν).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εισαγωγές όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ελεγχόμενες δυτικές χώρες κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Οι αυξανόμενοι όγκοι προμηθειών ξένων όπλων καταδεικνύουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό».

Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είπε σήμερα ότι οι δηλώσεις της Ουάσιγκτον για τη συμπερίληψη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον κατάλογο των κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας είναι «προπαγανδιστική κίνηση». Σύμφωνα με αυτήν, οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τις κατηγορίες τους με κανένα στοιχείο, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

imerodromos.gr με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Ren.tv»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...