19.8 C
Chania
Wednesday, February 28, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου: ΕΠΑΛ Βρυσών – Ένα επαγγελματικό λύκειο χωρίς εργαστήρια!

Ημερομηνία:

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Βρυσών, αναφέρεται με ανοιχτή της επιστολή, προς τον δήμαρχο Αποκορώνου, η Λαϊκή Συσπείρωση, ζητώντας να τεθούν κατά προτεραιότητα και να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά στην επιστολή, που περιγράφει τα προβλήματα που έχουν κοινοποιήσει και οι μαθητές με ανακοίνωση του 15μελούς τους συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποκορώνου αναφέρουν:

“Κ. Δήμαρχε

Με την πρόσφατη ανακοίνωση του 15μελους των μαθητών του ΕΠΑΛ Βρυσών στα ΜΜΕ αλλά και με συνάντηση μας με την κ. Διευθύντρια και παιδιά του 15μελους, μάθαμε τα σοβαρά προβλήματα του Σχολείου.

ΤΑ εργαστήρια  της Μηχανολογίας είναι κλειστά γιατί δεν λειτουργούν οι τόρνοι !!! Ο μοναδικός που λειτουργεί είναι ανενεργός γιατί έχει χαλάσει ο αυτοματισμός ασφαλούς λειτουργείας.

Στον τομέα της νοσηλευτικής ακόμα περιμένουν οι μαθητές από τον δήμο το πρόπλασμα του ανθρώπινου σώματος για εκπαίδευση στην νοσηλευτική φροντίδα!!!

Τομείς δηλαδή που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εργαστήρια ,(νοσηλευτική, μηχανολογία κλπ.), τα μαθήματα διεξάγονται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο !!!

Το Σχολείο στερείται ουσιαστικά εργαστηρίων ασφαλούς λειτουργίας.

Στερείται επίσης στεγάστρου, σε μια περιοχή με τις περισσότερες βροχοπτώσεις στο νομό.

Τα ηλεκτρολογικά συχνά παρουσιάζουν προβλήματα, αφού ο πίνακας βρίσκεται στο χώρο του Γυμνασίου. Το ενιαίο αρχικό συγκρότημα έχει διχοτομηθεί και είναι άγνωστο αν οι όποιες αλλαγές έχουν  εγκριθεί από την Πολεοδομία.

Οι συχνές καθυστερημένες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, αλλά και η μετέπειτα κινητικότητά τους ,που ακολουθεί το γενικό χάος και του νομού, δημιουργεί πρόσθετα  προβλήματα τόσο προγραμματισμού, όσον και παιδαγωγικού κλίματος.

Οι μεταφορές των μαθητών αντιμετωπίζονται με προχειρότητα. Μαθητές από  τ΄ Ασκύφου επιστρέφουν στα σπίτια τους δύο περίπου ώρες μετά το τέλος των μαθημάτων, ενώ και στην πρωινή  έγκαιρη προσέλευση των μεταφερομένων υπάρχουν προβλήματα.

Τυχόν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά των μαθητών και την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον,  πρέπει να αντιμετωπίζονται με συνέχεια, συνέπεια και επιστημονική αρτιότητα, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό γύρω από τα προβλήματα εφηβείας.

Η υποστελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας ( ψυχολογικής στήριξης κλπ.) ειδικά σε ηλικίες εφηβικές στο νομό  αντικατοπτρίζονται και στα προβλήματα του ΕΠΑΛ.

"google ad"

Οι πενιχρές επιχορηγήσεις του Υπουργείου Παιδείας, δε φτάνουν για τον αναγκαίο εξοπλισμό και την ασφαλή λειτουργία του Σχολείου. Χωρίς πόρους έχουν μεταβιβαστεί όλες οι υποθέσεις που αφορούν διδακτήριά κι εξοπλισμούς του ΕΠΑΛ στους δήμους.

κ. Δήμαρχε

Η Λαϊκή Συσπείρωση σας ζητάει τα προβλήματα αυτά να είναι θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, και να προχωρήσετε άμεσα σε ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα εξοπλισμού και ασφαλούς λειτουργίας του ΕΠΑΛ Βρυσών, καλώντας εκπροσώπους από το  Δημοτικό Συμβούλιο, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, αλλά και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικοί Σύβουλοι
Μελισσάκης Νικήτας
Ζώης Σταύρος”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαοθάλασσα οργής για το έγκλημα στα Τέμπη – Δεκάδες χιλιάδες ζήτησαν δικαιοσύνη για τα 57 θύματα

Συγκλονιστικό απεργιακό συλλαλητήριο στη Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση...

Ντ. Μπακογιάννη για Τέμπη: “Θα υπάρξει δικαίωση”

H Nτόρα Μπακογιάννη βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 28/02, ανήμερα της...

Τέμπη: Η στιγμή που οι καμπάνες σε όλη τη χώρα ήχησαν πένθιμα 57 φορές

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που...