Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων: Οι πρόσφατες δημαιρεσίες στο Δήμο Χανίων διαπνέονται από αντιδραστικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα – Διαμορφώνει πλαστές πλειοψηφίες

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων καταγγέλει τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Χανίων αναφέροντας τα εξής:

Οι πρόσφατες δημαιρεσίες (16/01/2022), πραγματοποιούνται σε συνθήκες που ο λαός στον δήμο μας, όπως και σε όλη τη χώρα, παραμένει απροστάτευτος από:

– Τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας εξ αιτίας της πολιτικής, που αφήνει το δημόσιο σύστημα Υγείας ανοχύρωτο, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και κρατική χρηματοδότηση.

"Sponsored links"

– Τους όρους που άνοιξαν τα σχολεία, αφήνοντας στο έλεος της τύχης, μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στα σχολεία και τις οικογένειές τους.

– Τις εγκληματικές ελλείψεις σε έργα υποδομών, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης.

– Το κύμα ακρίβειας, ανεργίας και ανατροπής εργατικών δικαιωμάτων.

Αποτελέσματα της πολιτικής, που υλοποιείται διαχρονικά και ενιαία από όλες τις Κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, είτε ελέγχονται από τη Ν.Δ, το ΚΙΝΑΛ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπερασπίζεται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών του λαού.

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου και Οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας Ζωής είναι ενταγμένη στο γενικότερο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της Ν.Δ, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων «Καποδίστρια», «Καλλικράτη», «Κλεισθένη 1» :

  • Διαμορφώνει πλαστές πλειοψηφίες και καθιστούν την παράταξη του δημάρχου κυρίαρχο του παιχνιδιού μαζί με τους συνδαιτυμόνες τους στη διοίκηση του δήμου
  • Διαπνέεται από αντιδραστικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα αφού αφαιρει το δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες εκλογής της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής όλων των παρατάξεων που έχουν εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο (μεταξύ των οποίων και την Λαϊκή συσπείρωση), νοθεύοντας τη βούληση του λαού.
  • Ο όρος «Προεδρείο» είναι αδειανό πουκάμισο, αφού οι θέσεις δίνονται αναλογικά μόνο στις 3 πρώτες παρατάξεις ενώ γραμματέας και αντιπρόεδρος δεν έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες.
  • Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος σε συνεννόηση με την Δημοτική αρχή,  προώθησε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια υποβάθμισης της λειτουργίας του Δ.Σ. Η εμμονή στη συνέχιση της συνεδρίασης του ΔΣ με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες δια ζώσης συνεδρίασης με βάση τα πρωτόκολλα, επιβεβαιώνει ότι σταθερή τους επιδίωξη είναι η παρεμπόδιση της παρουσίας, ενημέρωσης και διεκδίκησης του λαού.

Επιβεβαιώνεται, ότι οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, από όλες τις κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με το νέο ληστρικό εκλογικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν ως στόχο την μετατροπή της τοπικής διοίκησης σε ισχυρό κρατικό όργανο που εξειδικεύει και υλοποιεί τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις και τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων σε τοπικό επίπεδο. Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι η δημοκρατία που συχνά πυκνά επικαλούνται είναι κομμένη και ραμμένη στους γενικότερους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, απείχαμε από τη διαδικασία της εκλογής προεδρείου και εκλογής οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας την εκλογή ενός οργάνου  του οποίου ο ρόλος είναι να εφαρμόζει και να υπηρετεί ένα βαθιά αντιλαϊκό πλαίσιο, αντίθετος από τις θέσεις αρχής που εμείς υπερασπιζόμαστε.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

"Sponsored links"

Βουρλάκης Νίκος

Λουτσέτης Μπάμπης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live