18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Λιμενικά έργα και υποδομές στο Νομό Χανίων προγραμματίζονται από Υπουργείο και Λιμενικό Ταμείο

Ημερομηνία:

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, μαζί με τον Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Χανίων και συμμετείχαν σε ειδική συνεδρίαση εργασίας της Διοικητικής Επιτροπής του, με επικεφαλής τον Προέδρο Αντώνη Ροκάκη και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Ζυμβραγάκη και του Οικονομικού Επόπτη, Νίκου Ηλιάκη.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο πλευρών τέθηκε η αναγκαιότητα προώθησης ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου της νησιωτικής επιχειρηματικότητας των Χανίων, το οποίο οφείλει να βασιστεί σε ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη, η οποία οφείλει να εκπονηθεί με την αξιοποίηση και του ακαδημαϊκού πλούτου των Χανίων.

Λιμενικά έργα και υποδομές στο Νομό Χανίων προγραμματίζονται από Υπουργείο και Λιμενικό Ταμείο

Ειδική ενημέρωση έγινε από πλευράς της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα έργα αναβάθμισης πέντε λιμανιών της Π.Ε. Χανιών, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τα έργα αυτά αφορούν το λιμάνι της Σούδας, το λιμάνι Σφακών, το λιμάνι της Αγίας Ρούμελης, το λιμάνι της Γαύδου και το λιμάνι της Παλαιοχώρας.

Λιμενικά έργα και υποδομές στο Νομό Χανίων προγραμματίζονται από Υπουργείο και Λιμενικό Ταμείο

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το άριστο επίπεδο συνεργασίας και στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα σχετικά με το στρατηγικό ζήτημα της σταδιακής επέκτασης στο σύνολο των επιχειρήσεων της Κρήτης του κρίσιμου χρηματοδοτικού μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την Ανταγωνιστικότητα και την Εξωστρέφεια του νησιού. Σύμφωνα με τον πίνακα συνολικών στοιχείων πληρωμής Μεταφορικού Ισοδύναμου που αφορούν σε επιχειρήσεις (εντός δείγματος ελέγχου Α’ εξαμήνου 2021, καθώς και εντός και εκτός δείγματος ελέγχου Β’ εξαμήνου 2021), ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων επιχειρήσεων για την Π.Ε. Χανίων στις 183 με συνολικό ποσό πληρωμών 716.186 ευρώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, έχοντας...

Η Sophia, το ρομπότ, έρχεται στην Κρήτη και θέλει να πάει στην Κνωσό!

Η Sophia, το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον...