14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 δεν πρέπει να κάνουν το Johnson & Johnson!

Ημερομηνία:

Μετά το AstraZeneca και το Johnson & Johnson στον… πάγο. Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίστηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, η οποία συμβούλευσε τις γυναίκες κάτω των 50 ετών να μην κάνουν το εμβόλιο της J&J.

Όπως είπε, είναι «λογικό» το να ανησυχεί ο κόσμος για το εμβόλιο της AstraZeneca ξεκαθαρίζοντας όμως πως «όπου κι αν χρησιμοποιήθηκε το AstraZeneca, υπήρχαν πάντα λίγα θρομβοεμβολικά επεισόδια, όμως πουθενά δεν υπήρξε τέτοιο επεισόδιο μετά τη δεύτερη δόση».

Ερωτηθείσα για το αν θα συμβούλευε ασθενή της που έχει κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca να κάνει και τη δεύτερη, απάντησε πως «θα έλεγα αυτό που ξέρω: αν δεν είχατε πρόβλημα στην 1η δόση, η πιθανότητα να έχετε στη 2η είναι 1 στο 1 εκατομμύριο».

Αν και χαρακτήρισε «λάθος» το ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν άλλο σκεύασμα για τη δεύτερη δόση τους, εξήγησε ότι, δεν υπάρχει «επαρκής πληροφορία κι αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για το πόσο αποτελεσματική είναι η μίξη».

Όσο για το ότι είχε εξ αρχής πει και συμβουλέψει τις γυναίκες νεότερης ηλικίας να μην κάνουν το AstraZeneca, εξήγησε ότι, το έκανε γιατί «υπήρχαν τα δεδομένα, τα οποία δεν έλεγαν ότι κινδυνεύει όποιος το κάνει, αλλά το ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στις νέες γυναίκες».

Είπε τέλος ότι, «τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι αν έκανες το πρώτο, κάνεις το δεύτερο» και εμφανίστηκε καθησυχαστική για το θέμα, όμως εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το ότι, «δίνουμε ως εναλλακτική στις νέες γυναίκες –κάτω των 50- το Johnson & Johnson» και συμβούλεψε τις γυναίκες κάτω των 50 να κάνουν εμβόλια mRNA.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...