14.3 C
Chania
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026

Λινού: «Τα τιμωρητικά μέτρα δεν λειτουργούν» – Οριζόντια μέτρα για όλους

Ημερομηνία:

Ηκαθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μιλώντας σήμερα στο OPEN τόνισε πως τα τιμωρητικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν λειτουργούν και ότι πρέπει να παρθούν οριζόντια μέτρα για όλους, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Η κ. Λινού είπε χαρακτηριστικά ότι «Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι τα μέτρα δεν είναι επαρκή… αυτή τη στιγμή παίρνουμε μέτρα για τη “μειονότητα” του πληθυσμού, ενώ η πλειονότητα … δεν έχει καμία υποχρέωση τήρησης μέτρων».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η κοντινή επαφή των ανθρώπων, υπάρχει μελέτη-σύνοψη 172 προηγούμενων μελετών που δείχνει ότι ο κίνδυνος όταν βρισκόμαστε σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, είναι 5,5 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το να είμαστε σε μεγαλύτερη απόσταση, είναι υπερπενταπλάσιος».

Στην συνέχεια, η καθηγήτρια επιδημιολογίας έδωσε ιδιαίτερη βάση στον συνωστισμό, τονίζοντας πως «εμείς επιτρέπουμε γενικώς συνωστισμό, σε απόσταση κάτω του ενός μέτρου: στα εστιατόρια, στα γυμναστήρια, στους κινηματογράφους, για τους εμβολιασμένους. Και εκεί υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσουν. Το επιτρέπουμε και στα σχολεία εξ ορισμού και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι επόμενο και αυτονόητο ότι θα έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά».

Επιπλέον, η κ. Λινού πρότεινε μέτρα σε ΜΜΜ, πρότεινε να αυξηθεί η τηλεργασία αλλά και να τεθούν νέα μέτρα στα σχολεία, καθώς όπως είπε «ελάχιστα παιδιά θα νοσήσουν, αλλά μεταφέρουν τη νόσο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους δημιουργώντας φαύλο κύκλο».

Επίσης, τόνισε πως είναι υπέρ των τεστ και σε εμβολιασμένους παράλληλα με καμπάνια που θα επισημαίνει ότι και αυτοί αν βγουν θετικοί πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Τέλος, πρότεινε 24ωρη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, ώστε να ενθαρρύνονται οι πολίτες να πηγαίνουν σε ώρες που δεν υπάρχει συνωστισμός.

tvxs.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση-βόμβα του υφυπουργού Ναυτιλίας: Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να στείλει το ναυτικό στα Στενά του Ορμούζ

Ο Στέφανος Γκίκας, υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μιλώντας,...

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, Τρίτη 17 Μαρτίου...

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη ζητούν οι Κρητικοί δανειολήπτες

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητά από τους υπουργούς Πιερρακάκη και Θεοδωρικάκο την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη.

Ψήφισμα μαθητών από το Γυμνάσιο Κολυμβαρίου για τον πόλεμο στο Ιράν

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο Μαθητών του Γυμνασίου Κολυμβαρίου εξέδωσε ψήφισμα καταγγέλλοντας την επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν και ζητώντας μη συμμετοχή της Ελλάδας.