15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λυών: Ερωτική αντιζηλία ο λόγος επίθεσης κατά του Χανιώτη ιερέα -Είχε ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του δράστη

Ημερομηνία:

Ομολόγησε ο δράστης, ένας 40χρονος από τη Γεωργία και αποκάλυψε ότι η γυναίκα του είχε παράνομη ερωτική σχέση με τον κληρικό, μετά την επίθεση με όπλο κατά ιερέα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Λυών.

Στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας βρίσκεται ο ένοπλος που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον ορθόδοξο ιερέα στη Λυών, μαζί και η σύντροφός του

Τα κίνητρά του συνδέονται με ερωτική αντιζηλία. Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 και ο δράστης συνελήφθη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο 40χρονος Georgi P., γεωργιανής υπηκοότητας, αφού ομολόγησε την πράξη του, αποκάλυψε ότι ο 52χρονος Έλληνας ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης είχε παράνομη ερωτική σχέση με τη σύζυγό του.

Πρόκειται επομένως για μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου και όχι για μια τρομοκρατική επίθεση, όπως ειπώθηκε αρχικά. Ο εν λόγω Γεωργιανός «είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εισαγγελέας Nicolas Jacquet.

Υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος του ενόπλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Ο ορθόδοξος ιερέας, ελληνικής καταγωγής, δέχτηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών. Η μία σφαίρα βρήκε τον 52χρονο στο ήπαρ και η άλλη στον θώρακα.

Ο ορθόδοξος ιερέας «βγήκε από το κώμα», όπως ανέφερε την Τετάρτη ένας υπεύθυνος της ελληνο-ορθόδοξης εκκλησίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η υγεία του διατρέχει ακόμη κίνδυνο. Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας της πόλης Γκρενόμπλ, ο ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών, «υποφέρει ψυχολογικά» και πρέπει να χειρουργηθεί εκ νέου. «Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Οι συγγενείς του απαγορεύεται να τον δουν», ανέφερε.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ