Λύσεις σε προβλήματα ψαράδων στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Η πρώτη συνεδρίαση του άτυπου συμβουλίου αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό την προεδρία της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Θεανώς Βρέντζου.

Στη διάρκεια της συνάντησης η κ. Βρέντζου εισηγήθηκε τον προτεινόμενο  τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου, που θα έχει στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που αφορούν στην Αλιεία (συνολικά και κατά τόπους), την ιεράρχησή τους, και την τελική διαμόρφωση προτάσεων-δράσεων για την αντιμετώπιση τους.

Καθήκοντα Προέδρου στο Συμβούλιο Αλιείας αναλαμβάνει η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, συντονιστής η διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Ηρακλείου Στρατούλα Καούρη, γραμματέας το υπηρεσιακό στέλεχος (βιολόγος-ιχθυολόγος) Αλίκη Καρούσου.

"Sponsored links"

Στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων υπέβαλαν γραπτά τα προβλήματα και τις θέσεις τους προκειμένου να αξιολογηθούν και να αρχίσει η επεξεργασία τους.

Προβλήματα με λαγοκέφαλο

Σχετικά με το πρόβλημα παρουσίας του «λαγοκέφαλου», το είδος που εισέβαλε από το Σουέζ και εντοπίζεται κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο, το ΕΛΚΕΘΕ έχει καταθέσει στην Περιφέρεια πρόταση για την εκπόνηση μελέτης, που στοχεύει στην πληθυσμιακή κατανομή του είδους χωρικά πέριξ της Κρήτης, στην εποχικότητα, τα πεδία αναπαραγωγής του όπως επίσης στην τοξικότητα του. Τα δεδομένα που θα προκύψουν από τη μελέτη, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, θα διευκολύνουν τη διατύπωση διαχειριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιδράσεων του είδους στην αλιεία.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βρέντζου αναφερόμενη στη λειτουργία του  Συμβουλίου τόνισε, ότι, θα αποτελέσει το κατάλληλο «εργαλείο» που θα δώσει προτεραιότητα  στον νευραλγικό, για την οικονομία της Κρήτης τομέα Αλιείας, ενώ θα επιχειρήσει την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επαγγελματιών αλιέων.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αλιείας συμμετείχαν  εκπρόσωποι: των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων, Ερασιτεχνών Αλιέων, του Λιμενικού Σώματος, του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Παράρτημα Κρήτης. Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Περιφερειακοί Δ/ντες της Κτηνιατρικής και της Αγροτικής Οικονομίας, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Ρεθύμνου, και  εκπρόσωποι από τα τμήματα αλιείας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

agronews.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live