18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Λύση τώρα στην αντιπαράθεση Ελλάδας-ευρωζώνης ζητά ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ

Ημερομηνία:

Ανήσυχος για τις επιπτώσεις στην βρετανική οικονομία από την αντιπαράθεση Ελλάδας – Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, τονίζοντας πως πρέπει να προληφθεί ενδεχόμενη κρίση.

«Θα μεταβώ αύριο στο G20 για να ενθαρρύνω τους εταίρους μας να λύσουν αυτή την κρίση, η οποία ημέρα με την ημέρα αυξάνει τους κινδύνους και για τη βρετανική οικονομία», υπογράμμισε ο Όζμπορν επισημαίνοντας ότι η αντιπαράθεση Ελλάδας και ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος ανεβάζει τα επίπεδα κινδύνου για την βρετανική οικονομία ημέρα με την ημέρα.

Προειδοποίησε, δε, ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε «σοβαρές οικονομικές αναταράξεις» στη χώρα του, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να προληφθεί αν και η Βρετανία ετοιμάζει ειδικό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο οικονομικό απρόοπτο σχετικό με την Ελλάδα.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ