Λ. Μπέρκης για το φονικό στα Ανώγεια: Θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσουμε για μια επόμενη μέρα που πραγματικά δεν θα έχει όπλα

Κανένα σχόλιο

Λίγα 24ωρα μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια και η κοινή γνώμη μένει ακόμα «παγωμένη» από το θάνατο που σκόρπισαν τα όπλα. Όπως είναι φυσικό ήδη άνοιξε η συζήτηση για την οπλοκατοχή, με τον Ανωγειανό καλλιτέχνη Λευτέρη Μπέρκη να αναφέρει στο Λευτέρη Κουμαντάκη και την εκπομπή «Κρήτη σήμερα»:

«Θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσουμε για μια επόμενη μέρα που πραγματικά δεν θα έχει όπλα. Τα όπλα δεν λύνουν ποτέ προβλήματα εν καιρώ ειρήνης. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι Ανωγειανοί, όλοι οι Κρητικοί, όλοι οι άνθρωποι. Το όπλο το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει είναι πρόβλημα. Θεωρώ ότι πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ως Ανωγειανοί στους θεσμούς, στην πολιτεία στο κράτος και η ίδια η πολιτεία σε μας. Όποτε υπάρχει ένα πρόβλημα, μια διένεξη, μικρό ή μεγάλο, πρέπει να απευθυνόμαστε στους ειδικούς».

«Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ούτε νικητές, ούτε νικημένους, μόνο χαμένους» τόνισε ο Ανωγειανός καλλιτέχνης για το φονικό που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες.

"Sponsored links"

«Είναι μια πληγή για τα Ανώγεια»

Αναφερόμενος στη μεγαλοψυχία της κόρης του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη που συγκλόνισε αναφέροντας ότι ‘’θρηνούμε δύο νεκρούς’’ ο κ.Μπέρκης τόνισε :«Δεν είναι δύο προβλήματα σε δύο σπίτια, το πρόβλημα είναι ένα στα σπίτια αυτά και θα τολμήσω να πω ένα για τα Ανώγεια, είναι μια πληγή για τα Ανώγεια, είναι μια πληγή για τα σπίτια τους αυτό το πράγμα, οπότε βλέπουμε το θρήνο και είναι κοινός. Αυτό το πράγμα μόνο ζημιώνει. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας όλοι οι Ανωγειανοί-και κάνω έκκληση- να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλοι και τις δύο οικογένειες να σταθούν στα πόδια και να εκλείψουν αυτά τα πράγματα».

neakriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live