21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μέλη του ΠΑΜΕ ξυλοκόπησαν συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου: Τι λένε τα Εργατικά Κέντρα Χανίων και Ηρακλείου και η ΓΣΕΕ

Ημερομηνία:

Επίθεση δέχτηκαν, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου από ομάδα 30 ατόμων του ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, προπηλακίσανε μέλη του ΕΚΗ, προκάλεσαν ζημιές και επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές.

Ανακοινώσεις για το θέμα έχουν εκδώσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Εργατικό Κέντρο Χανίων αλλά και η ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΕΚΗ για «δημιουργία εντυπώσεων» και τονίζει ότι οι «πρακτικές όπως αυτές που αναφέρονται από διάφορες δημοσιεύσεις περί σπασιμάτων, καταστροφών και ξυλοδαρμών δεν μας χαρακτηρίζουν, το ξέρει ολόκληρη η κοινωνία και πρωτίστως οι εργαζόμενοι».

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο νομού Ηρακλείου

Πριν από λίγο δεχτήκαμε φασιστική επίθεση από ομάδα 30 συνδικαλιστών του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) ,στην οποία ηγούνταν ο Πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σαλούστρος  Δημόκριτος  και το μέλος της ΔΑΣ  στο Διοικητικό Συμβούλιο  του ΕΚΗ Ξημεράκης Γιάννης.

Οι τραμπούκοι μπήκαν στο γραφείο του Προέδρου Βοργιά Στέλιου  προπηλακίζοντας τον και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο γραφείο .

Επίσης επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.

Ο φασισμός δεν θα περάσει, η ιστορία του ΕΚΗ είναι  μεγάλη και αυτοί πολλοί μικροί.

Καλούμε το ΚΚΕ  να καταδικάσει τον φασισμό και τραμπουκισμό των συνδικαλιστών του, γιατί πραγματικά θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες ντροπιάζουν και την ιστορία του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος .

Ο Πρόεδρος του  ΕΚΗ δηλώνει,  ότι δεν θα προχωρήσει σε μηνύσεις  γιατί  τα ζητήματα πρέπει να λύνονται πολιτικά και δημοκρατικά  και όχι σε αίθουσες δικαστηρίων.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων καταδικάζει την “Φασιστική επίθεση” από ομάδα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ προς την Διοίκηση του Εργατ/κού Κέντρου Ηρακλείου και συγκεκριμένα όταν στις 19-11-2015 τραμπούκοι” μπήκαν στο γραφείο του Προέδρου προπηλακίζοντάς τον και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές ενώ επιτέθηκαν και σε άλλους συνδικαλιστές με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να υποστούν σωματικές βλάβες.

Τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η εργατική τάξη αλλά και όλος ο ελληνικός λαός τέτοιες συμπεριφορές δεν ωφελούν τους εργαζόμενους αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να βοηθούν στην διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο φασισμός δεν θα περάσει, η ιστορία του Συνδικαλιστικού Κινήματος είναι μεγάλη.

"google ad"

Μόνο με την ενότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που ήδη μας επιβάλλεται από την Κυβέρνηση και τους δανειστές.

Καλούμε το ΚΚΕ να καταδικάσει τον φασισμό και τραμπουκισμό των συνδικαλιστών του, γιατί πραγματικά θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες ντροπιάζουν και την ιστορία του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος .

ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοριά, αλλά και τον προπηλακισμό μελών της Διοίκησης του συγκεκριμένου Εργατικού κέντρου, από ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών της παράταξης του ΠΑΜΕ που δεδηλωμένα πρόσκειται σε κοινοβουλευτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου.

Είναι αδιανόητο κάποιοι να επιχειρούν να τορπιλίσουν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την ώρα που οι εργαζόμενοι δέχονται σφοδρότατη επίθεση στα δικαιώματά τους και από το τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που δέχτηκαν την επίθεση και επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι: «μόνο με ενότητα και αγώνα μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και ανατρέψουμε τα προηγούμενα».

Τι υποστηρίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου

Η πλευρά της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου υποστηρίζει ότι την Πέμπτη μέλη της πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την απαράδεκτη στάση του με τη δημιουργία διασπαστικού σωματείου στον κλάδο και μάλιστα «στα χαρτιά».

Όπως επισημαίνει η Ένωση, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου αποφάσισαν να φτιάξουν νέο διασπαστικό σωματείο, το οποίο εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο Ηρακλείου το Δεκέμβρη του 2014 και έκτοτε δεν είχε καμία δραστηριότητα παρά μόνο, έκανε «κρυφές εκλογές ένα μήνα πριν το συνέδριο του ΕΚΗ για να βγάλει τους αντιπροσώπους για να εξασφαλίζουν τη θέση τους στο ΔΣ οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του».

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΕΚΗ για «δημιουργία εντυπώσεων» και τονίζει ότι οι «πρακτικές όπως αυτές που αναφέρονται από διάφορες δημοσιεύσεις περί σπασιμάτων, καταστροφών και ξυλοδαρμών δεν μας χαρακτηρίζουν, το ξέρει ολόκληρη η κοινωνία και πρωτίστως οι εργαζόμενοι». Επισημαίνει επίσης ότι «οι δηλώσεις του Στ. Βοριά περί καταστροφών και προπηλακισμών είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων και την ηρωοποίηση του. Μέχρι και την αποχώρηση του σωματείου από την παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΕΚΗ, δεν υπήρξε καμία γρατζουνιά σε κανέναν παρευρισκόμενο. Βέβαια είναι γνωστό με τι ευκολία ο κ. Βοργίας δημιουργεί ψεύτικες πραγματικότητες για να κρυφτεί από το πραγματικό ζήτημα: ότι έχει κάνει το ΕΚΗ μαγαζάκι του, κάνει εκλογές όποτε θέλει, φτιάχνει σωματεία ανύπαρκτα. Αυτές τις πρακτικές δεν τις κάνει πρώτη φορά!»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

«Μαύρες εποχές επαναφέρει η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΗ.

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΕΚΗ.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ την Δευτέρα 16/11/2015 ενέκριναν διασπαστικό σωματείο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με την επωνυμία “Σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις ανατολικής Κρήτης”.

Ξέχασαν φαίνεται οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΗ ότι το σωματείο μας υπάρχει από το 1918, είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΚΗ.

Ξέχασαν ακόμα και τον κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, που διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου μας και εκτελέστηκε μαζί με άλλους 199 στην Καισαριανή για τα ιδανικά της εργατικής τάξης.

Τόσο τους ενοχλεί η δράση του σωματείου μας τα τελευταία χρόνια που δεν δίστασαν στις εκλογές του σωματείου μας το 2012 να κάνουν εξώδικο (με μάρτυρα κατηγορίας τον Σ.Βοριά) προσπαθώντας να εγγραφούν 250 ονόματα, που οι περισσότεροι από αυτούς δεν το γνώριζαν καν ότι συμμετέχουν σε εξώδικο.

Την απάντηση τους την πήραν από τα δικαστήρια που δικαίωσαν πανηγυρικά το σωματείο μας αλλά κυρίως από τις εκλογές του σωματείου μας που εξέλεξαν την ΔΑΣ, την παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ πρώτη και αυτοδύναμη, απομονώνοντας πλήρως την “τάχα ανεξάρτητη κίνηση ιδιωτικών υπαλλήλων”.

Αφού είδαν και απόειδαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΕΚΗ ότι το σωματείο μας με αυταπάρνηση δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης και της συσπείρωσης των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, ότι δεν είναι ανενεργό και σωματείο σφραγίδα που απλά εκλέγει αντιπροσώπους και βγάζει καρέκλες, ότι δεν θα το βάλουν στο χέρι, αποφάσισαν να φτιάξουν νέο διασπαστικό σωματείο στον κλάδο.

Το διασπαστικό σωματείο εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο Ηρακλείου το Δεκέμβρη του 2014. Από τότε δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, δεν έκανε ούτε μία κινητοποίηση, παρά μόνο κρυφές εκλογές ένα μήνα πριν το συνέδριο του ΕΚΗ για να βγάλει τους αντιπροσώπους για να εξασφαλίζουν τη θέση τους στο ΔΣ οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ.

Σε αυτά τα πλαίσια το σωματείο μας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου να απολογηθεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την απαράδεκτη στάση του.

Μόνο η χούντα έφτιαχνε διασπαστικά σωματεία σε αυτά που δεν μπορούσε να ελέγξει.

Συνάδελφοι, οι συνδικαλιστές της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και του ΠΑΜΕ είναι και γνωστοί και επώνυμοι. Πρακτικές όπως αυτές που αναφέρονται από διάφορες δημοσιεύσεις περί σπασιμάτων, καταστροφών και ξυλοδαρμών δεν μας χαρακτηρίζουν, το ξέρει ολόκληρη η κοινωνία και πρωτίστως οι εργαζόμενοι.

Αστυνομία μέσα στο ΕΚΗ τελευταία φορά πάτησε τα πόδια της στη Χούντα!

Οι δηλώσεις του Στ. Βοριά περί καταστροφών και προπηλακισμών είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων και την Ηρωοποίηση του. Μέχρι και την αποχώρηση του σωματείου από την παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΕΚΗ, δεν υπήρξε καμία γρατζουνιά σε κανέναν παρευρισκόμενο. Βέβαια είναι γνωστό με τι ευκολία ο κ. Βοργίας δημιουργεί ψεύτικες πραγματικότητες για να κρυφτεί από το πραγματικό ζήτημα: ότι έχει κάνει το ΕΚΗ μαγαζάκι του, κάνει εκλογές όποτε θέλει, φτιάχνει σωματεία ανύπαρκτα. Αυτές τις πρακτικές δεν τις κάνει πρώτη φορά!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, αυτές οι πρακτικές έχουν αποξενώσει τους εργαζόμενους από τα σωματεία.

Να αγκαλιάσουν την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων που μόνο τα τελευταία 3 χρόνια έχει γράψει εκατοντάδες εργαζόμενους στο σωματείο και έχει γίνει αποκούμπι εκατοντάδων εργαζομένων στον κλάδο.

Να δώσει μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης αύριο Παρασκευή 20/11/2015 και ώρα 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...