«Ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να συνδυάσει για άλλη μία φορά τη κενή συγγνώμη του με αιχμές κατά των εργαζομένων των σιδηροδρόμων: οι ίδιοι άνθρωποι που απεργούσαν, παραιτούνταν, έστελναν εξώδικα για τις συνθήκες των σιδηροδρόμων και της εργασίας τους, έχουν και αυτοί ενοχή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό που προσπαθεί να κατανέμει την ευθύνη σε όσους περισσότερους ανθρώπους, φορείς, κυβερνήσεις και συγκυρίες μπορεί» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, με τον κ. Έντμαν να διερωτάται: «Αν ήταν τόσο εύκολο, γιατί δεν είχε γίνει νωρίτερα; Και από τη στιγμή που δεν είχε γίνει από αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί να τους εμπιστευτούμε με την διακυβέρνηση της χώρας; Θα πρέπει να περιμένουμε συγκρούσεις, ναυάγια και θανατηφόρες πυρκαγιές για να δούμε πράξεις από τις κυβερνήσεις μας;».

Αναλυτικά η δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΜέΡΑ25:

Το ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σε κάμερα, περιτριγυρισμένος από το συμβούλιο της άριστης ανικανότητας, για οποιοδήποτε άλλο λόγο από το να προκηρύξει εκλογές, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι έχει καταλήξει να πιστεύει την πλασματική πραγματικότητά που έχει βαλθεί να διαμορφώνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι εικόνες φωτογενούς, επικοινωνιακά επιμελημένου πένθους από τους πιο ενθουσιώδεις εφαρμοστές της λιτότητας που έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές της χώρας, από τους σιδηρόδρομους μέχρι την δημόσια υγεία, δεν είναι τίποτα λιγότερο από προσβλητικές. Κάθε λεπτό που περνάει και αυτή η απόλυτα απονομιμοποιημένη κυβέρνηση παραμένει στη θέση της είναι μια βαθιά προσβολή προς τον λαό της χώρας μας και την ίδια τη δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να συνδυάσει για άλλη μία φορά τη κενή συγγνώμη του με αιχμές κατά των εργαζομένων των σιδηροδρόμων: οι ίδιοι άνθρωποι που απεργούσαν, παραιτούνταν, έστελναν εξώδικα για τις συνθήκες των σιδηροδρόμων και της εργασίας τους, έχουν και αυτοί ενοχή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό που προσπαθεί να κατανέμει την ευθύνη σε όσους περισσότερους ανθρώπους, φορείς, κυβερνήσεις και συγκυρίες μπορεί. Και η τηλεδιοίκηση, την οποία απαιτούσαν για χρόνια οι εργαζόμενοι, θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μας λένε τώρα. Αν ήταν τόσο εύκολο, γιατί δεν είχε γίνει νωρίτερα; Και από τη στιγμή που δεν είχε γίνει από αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί να τους εμπιστευτούμε με την διακυβέρνηση της χώρας; Θα πρέπει να περιμένουμε συγκρούσεις, ναυάγια και θανατηφόρες πυρκαγιές για να δούμε πράξεις από τις κυβερνήσεις μας;