15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μέρα25 Κρήτης: Μήνυμα οργής για τους «σταθμάρχες» της Τρόικας – Η Κρήτη και όλη η Ελλάδα έδειξαν πως ο εχθρός είναι οι ιδιωτικοποιήσεις

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΜέΡΑ25 Κρήτης:

Μια μέρα – ορόσημο για τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα και στην Κρήτη ήταν η χθεσινή 8η Μάρτη. Η συνάντηση των αγώνων του φεμινιστικού κινήματος με το ποτάμι της οργής κυρίως νέων ανθρώπων για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα στην «Μητσοτάκης ΑΕ» και στους οπαδούς των ιδιωτικοποιήσεων.

Η κοινωνία είναι εδώ, βλέπει ποιοι είναι αυτοί που ξεπούλησαν τα τρένα και όλες τις δημόσιες υποδομές και απαιτεί να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, όλοι όσοι διετέλεσαν «σταθμάρχες» της Τρόικας στη χώρα μας.

Μετά τα χθεσινά τεράστια ποτάμια ανθρώπων στο Ηράκλειο, στα Χανιά και  στο Ρέθυμνο και τις μεγάλες απογευματινές συγκεντρώσεις στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και τη Σητεία, η Κρήτη έστειλε ένα μήνυμα που κανένας πλέον δεν μπορεί να αγνοήσει: Εχθροί της κοινωνίας είναι ο νεοφιλελευθερισμός και όσοι  βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Έχουν το θράσος πριν ακόμα κηδευτούν τα θύματα της τραγωδίας να προχωρούν σε νέες ιδιωτικοποιήσεις χαρίζοντας στην ολιγαρχία ένα παιδοογκολογικό νοσοκομείο (ΠΑΙΔΩΝ) αλλά και το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, το νερό. Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα τους το επιτρέψουμε. Με αυτό το σύστημα δεν νοείται κανένας συμβιβασμός αλλά μόνο ουσιαστική και σε βάθος ρήξη.

Οι οργανώσεις βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 χαιρετίζουν τον αγώνα της κοινωνίας και ειδικά των νέων που θρηνούν για τους συμφοιτητές και τους συνανθρώπους τους στο νησί και σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ