ΜέΡΑ25 Κρήτης: Ο αγώνας για τη Δημόσια Υγεία είναι αγώνας για τη Ζωή

Κανένα σχόλιο

Κάλεσμα για το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο Ηράκλειο, απευθύνει το ΜέΡΑ25 Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα, ο πρώτος πυλώνας που δέχτηκε την επίθεση των μνημονιακών πολιτικών και της θεωρίας περί μη ύπαρξης εναλλακτικής, είναι η Δημόσια Υγεία.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 Κρήτης, τα σχέδια για συγχωνεύσεις νοσοκομείων (ειδικά στο Λασίθι), για υποβάθμιση των δημόσιων παροχών υγείας και περίθαλψης, για μεταβίβαση όλο και μεγαλύτερου κομματιού υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, «είναι παρόντα και υπηρετούνται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις που, λιγότερο ή περισσότερο πρόθυμα, υποτάχθηκαν στις πολιτικές της ολιγαρχίας».

"Sponsored links"

«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία και καλούμε στις 5μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, όπου θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 από όλους τους νομούς του νησιού», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Οι αγώνες του λαού μας για το βασικό του δικαίωμα στην Υγεία, μας βρίσκουν σύμμαχους και συμπαραστάτες.

Μπροστάρηδες είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της πανδημίας για να δεχτούν στο τέλος τα χημικά των ΜΑΤ και τον εξευτελισμό της αναστολής εργασίας.

Τα σχέδια Πλεύρη – Γκάγκα και συνολικά της «Μητσοτάκης ΑΕ» για ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και αποψίλωση των υπηρεσιών Υγείας θα μείνουν κενό γράμμα.

Από τα Χανιά μέχρι την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, από το Ρέθυμνο μέχρι το Ηράκλειο και τη Σητεία, την Τετάρτη διατυπώνεται ένα κοινό αίτημα  προς κάθε κατεύθυνση:

Το δικαίωμα στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία και καλούμε στις 5μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, όπου θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 από όλους τους νομούς του νησιού.

Παλεύουμε για πρώτη φορά ρήξη. Όλα μπορούν να είναι αλλιώς».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live