17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΜέΡΑ25 Κρήτης: Όχι κύριε Μαρινάκη, ο Μίκης δεν πωλείται – Με δημόσιους πόρους η ανάδειξη του έργου του, όπως ήθελε ο ίδιος

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 Κρήτης επισημαίνει ότι επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν ότι η όποια ανάδειξη του έργου του να γίνει με δημόσιους πόρους, για να αποφευχθούν οι προσπάθειες ιδιοποίησης.

Αναφέρει στην ανακοίνωση:

Προσβολή στη μνήμη του οι μεθοδεύσεις του Δήμου Χανίων.

Με δημόσιους πόρους η ανάδειξη του έργου του, όπως ήθελε ο ίδιος.

Αποτελεί πρόκληση για την ιστορία της Κρήτης και όλης της χώρας η προσπάθεια ιδιοποίησης της μνήμης του Μίκη Θεοδωράκη από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας που συνέβαλαν στη  μετατροπή της Ελλάδας σε χρεοδουλοπαροικία δεν μπορεί να εμφανίζονται ως ευεργέτες. Ειδικά στη μνήμη του Μίκη.

Μετά τα εφοπλιστικά υπερκέρδη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την επιβολή χειραγώγησης στα ΜΜΕ, μετά τον στρατό των οπαδών που κινητοποιεί ως ιδιοκτήτης ΠΑΕ, μετά την μονοπωλιακή χειραγώγηση στη διανομή Τύπου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί να «αγοράσει» και τον Μίκη Θεοδωράκη. Και μάλιστα όρισε και την «τιμή» αφού η προτεινόμενη δωρεά για την ανακατασκευή του σπιτιού του στον Γαλατά αφορά σε ποσό 350.000 ευρώ. Ο Δήμος Χανίων όχι μόνο παραδέχεται πως απευθύνθηκε στον εφοπλιστή αλλά φέρνει και άρον άρον προς ψήφιση το θέμα της προτεινόμενης δωρεάς στην Οικονομική Επιτροπή προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα και να προλάβει τις αρνητικές αντιδράσεις που δικαιολογημένα ξεσηκώνονται

Το ΜέΡΑ25 δηλώνει πως ο Μίκης Θεοδωράκης δεν μπορεί να συνδέεται με ιδιώτες επιχειρηματίες και την οικονομική ελίτ. Η πολιτεία είναι η μόνη και κύρια υπεύθυνη για τη διατήρηση και ανάδειξη του έργου του Ο μεγάλος στόχος της δημιουργίας «Ιδρύματος Μίκη Θεοδωράκη» πρέπει να χρηματοδοτηθεί με δημόσιους πόρους και στο Ιδρυμα αυτό να περιέλθει το σπίτι στον Γαλατά για να αναδειχτεί σε χώρο προβολής και μελέτης του έργου του. Δεν τα λέμε αυτά εμείς. Αυτά είχε ζητήσει ο ίδιος στη διαθήκη του που είναι «νόμος» για όλους μας.

Οι εκτελεστές της διαθήκης του, έχουν γνώση, όραμα και επάρκεια για να συντονίσουν το έργο αυτό με πρώτο ορόσημο τη δημιουργία του Ιδρύματος. Ολιγάρχες που επιθυμούν να εξαγνιστούν ως ευεργέτες και δήμαρχοι που νοιάζονται για έργα βιτρίνας με άγνωστα ανταλλάγματα είναι πολύ λίγοι για να θαμπώσουν την παγκόσμια ακτινοβολία του Μίκη Θεοδωράκη. Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση της «Μητσοτάκης Α.Ε.» να επιτρέψει την προσβολή στη μνήμη του παραδίδοντάς τον βορά στα χέρια των άσπονδων φίλων της.

Κύριε Μητσοτάκη, κυρία Μενδώνη, κύριε δήμαρχε Χανίων Παναγιώτη Σημαντηράκη, κύριε Μαρινάκη: Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν πωλείται!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...