ΜέΡΑ25: «Τρένο για τους πολίτες της Κρήτης, όχι για τους εργολάβους»

Κανένα σχόλιο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25, πρέπει να υπάρξει σιδηροδρομική σύνδεση σε όλη την έκταση του νησιού, και όχι τρένο – δώρο στο παράλογο νέο αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η προ πενταετίας πρόταση του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη για τη δημιουργία τρένου στην Κρήτη αρχίζει να συζητείται ευρέως και να έχει τεράστια απήχηση στους πολίτες του νησιού. Είναι η μόνη ρεαλιστική, ασφαλής και αναπτυξιακή λύση για το τεράστιο μεταφορικό πρόβλημα στο νησί και απαντά στο οδυνηρό ζήτημα της οδικής ασφάλειας και των εκατοντάδων ζωών που έχουν χαθεί στους δρόμους της Κρήτης».

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «η κυβέρνηση της «Μητσοτάκης Α.Ε.» επιμένει να κάνει πως δεν ακούει τις εκκλήσεις τις δικές μας, των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Κρήτης και αρνείται ακόμα και να συζητήσει το ενδεχόμενο κατασκευής του τρένου», προσθέτοντας ότι «τελευταία μάλιστα παρουσιάζονται και άλλες προτάσεις που μιλούν μεν για τρένο αλλά το συνδέουν με το αεροδρόμιο Καστελλίου, ένα έργο που το ΜέΡΑ25 έχει καταγγείλει ως «μείγμα βλακείας και κακίας» των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, έναντι των ανθρώπων και του τόπου».

Παράλληλα αναφέρεται ότι «σήμερα όσοι δεν αντέδρασαν ποτέ για τον τεράστιο παραλογισμό της απομάκρυνσης του αεροδρομίου από το λιμάνι και την πόλη του Ηρακλείου καπηλεύονται την ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων για ασφαλείς μεταφορές και μιλούν για τρένο – δώρο στο νέο αεροδρόμιο και στους εργολάβους. Στην ουσία  προτείνουν ξανά τη μεταφορά δημόσιων πόρων με στόχο τη διάσωση ενός έργου που από την αρχή ήταν αντιοικονομικό και χωρίς καμία εγγύηση βιωσιμότητας».

"Sponsored links"

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η Κρήτη χρειάζεται τρένο απ’ άκρη σ’ άκρη, με παράλληλη σιδηροδρομική γραμμή στη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ, για την ασφαλή μεταφορά των πολιτών και των επισκεπτών της σε όλο το εύρος της. Οσοι σήμερα συνδέουν τον μεγάλο αυτό στόχο  με το αντιοικονομικό νέο αεροδρόμιο προσφέρουν υπηρεσίες στους εργολάβους και όχι στους πολίτες. Το ΜέΡΑ25 επιμένει στη δημιουργία μεγάλης σιδηροδρομικής σύνδεσης σε όλο το εύρος του κεντρικού οδικού άξονα της Κρήτης  ως μόνη ασφαλή και πραγματικά αναπτυξιακή προοπτική για τις χερσαίες μεταφορές στο νησί».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live