19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μέρκελ: Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων

Ημερομηνία:

Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έπειτα από συνάντησή τους.

Η συζήτηση που είχαν στο Παρίσι γίνεται λίγες μόλις ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα.

«Θα γίνει σήμερα η σύσκεψη του Eurogroup για την επιμήκυνση του προγράμματος της Ελλάδας. Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων. Φαντάζομαι ότι θα είναι εντατικές οι διεργασίες στο Eurogroup. Γαλλία και Γερμανία θα τις παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον».
«Έχουμε την ευθύνη να βρούμε μια λύση που ταυτόχρονα θα τηρεί όλες τις δεσμεύσεις αλλά και θα σέβεται την ψήφο των Ελλήνων» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ολάντ.
«Με την καγκελάριο θα συναντηθούμε πάλι στις 31 Μαρτίου. Πρέπει να είματε προετοιμασμένοι για το μέλλον, να παρουσιάζουμε κοινά σχέδια στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ, να έχουμε ένα κοινό σχέδιο ανάπτυξης, κοινή ενεργειακή πολιτική, να σεβόμαστε τις δεσμεύσεις για το κλίμα και το περιβάλλον διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ενεργειακή ανεξαρτησία των δύο χωρών».

Στα τέλη Μαρτίου θα υπάρξει μια γαλλογερμανική συνδιάσκεψη, επιβεβαίωσε η κυρία Μέρκελ.

Ερωτηθείς ο κ. Ολάντ αν η ΕΚΤ ετοιμάζεται για ενδεχόμενο Grexit, δήλωσε: «Η Eλλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και πρέπει να παραμείνει σε αυτήν. Πρέπει να κάνουμε το παν, τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική πλευρά, για μεγάλη συνοχή στην Ευρωζώνη. Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο που να μιλά για έξοδο ελλάδας από το ευρώ. δεν είναι στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης».

Mέρκελ: αλλαγές στην αγορά εργασίας

Από τότε που υπάρχουν ελληνικά προγράμματα, η γερμανική πολιτική και και η πολιτική όλων των κρατών-μελών έχουν στόχο να παραμείνει στην Ευρωζώνη η Ελλάδα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα, κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, για τα σενάρια περί Grexit.

 Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, όμως σημείωσε ότι απομένουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ