Μέτρα για τους νέους: Φθηνή στέγη και εισιτήρια για τα Μέσα Μεταφοράς

Πακέτο με μέτρα στοχευμένα ειδικά για τους νέους θέλει να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, καθώς άλλωστε η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να βελτιώσει την εικόνα της στη νεότερη γενιά.

Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ αναμένεται να εστιάσει στο ζήτημα της στέγης, ιδίως για τους νέους.

Βασική λογική του σχεδίου της κυβέρνησης για φθηνότερη στέγη, το οποίο εκκρεμεί και προφανώς θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, είναι η αύξηση της προσφοράς στέγης και όχι μόνο τα επιδόματα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται μέτρα ώστε να διατεθούν ξανά προς ενοικίαση διαμερίσματα που σήμερα είναι κλειστά, αλλά και επανεξέταστη του πλαισίου για το Αirbnb.

Μακροπρόθεσμα θα προχωρήσει και η οικοδόμηση εστιών, αυτό όμως προφανώς δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα άμεσα.

Εξετάζεται επίσης η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης με τα ΜΜΜ για τους νέους έως 25 ετών, εφόσον βεβαίως διασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια.

Η Γερμανία είχε εφαρμόσει ένα άλλο μέτρο, τη μηνιαία κάρτα απεριορίστων μετακινήσεων μόνο με εννέα ευρώ, όμως σταμάτησε ήδη να ισχύει και το δημοσιονομικό κόστος θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Για δημοσιονομικούς λόγους απορρίπτονται και εισηγήσεις για μείωση της τιμής του εισιτηρίου γενικότερα. Εξάλλου ήδη η κυβέρνηση είχε μειώσει ξανά την τιμή του εισιτηρίου στα ΜΜΜ από 1,40 που είχε αυξηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ στο 1,20.

news247.gr