Μήνυμα Νούλαντ: Να μην γίνει η Τουρκία παράδεισος Ρώσων ολιγαρχών

Κανένα σχόλιο

Μήνυμα προς την Τουρκία πως τα εδάφη της δεν θα πρέπει να μετατραπούν σε χώρο συγκέντρωσης του μαύρου χρήματος των Ρώσων ολιγαρχών, έστειλε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ.

Απαντώντας έμμεσα στον Τούρκο ΥΠΕΞ, ο οποίος είχε τονίσει πως οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία, η Νούλαντ ανέφερε πως «με την τουρκική αντιπροσωπεία συζητήσαμε τη λογική που κρύβεται πίσω απο τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Θεωρώ πως η Τουρκία κατάλαβε πλήρως πως πρέπει να κόψουμε τη ροή του χρήματος προς την πολεμική μηχανή του Πούτιν και πως πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα για όσα έχει κάνει στον πόλεμο».

«Θεωρώ πως η Τουρκία ακόμη κι αν δεν συμμετέχει στις κυρώσεις, τα εδάφη της δεν θα πρέπει να μετατραπούν σε χώρο συγκέντρωσης του μαύρου χρήματος των ολιγαρχών, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική» ,πρόσθεσε.

"Sponsored links"

«Ευκαιρίες για νέα κοιτάσματα και νέους αγωγούς στην Αν. Μεσόγειο»

Αναφερόμενη στην ανάγκη απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε πως «οι ισχυρές σχέσεις Ισραήλ- Toυρκίας είναι προς το συμφέρον μας».

«Ενα αποτέλεσμα που δημιούργησε αυτός ο πόλεμος είναι πως πολλές χώρες που κάνουν εισαγωγές ρωσικού αερίου προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές πηγές και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν διαφορετικές ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν ανάγκες νέων κοιτασμάτων και νέων αγωγών που μπορούν να περιλαμβάνουν και κοντινούς γείτονες σας. Θέλουμε να εργαστούμε στο θέμα αυτό, και να βοηθήσουμε την Τουρκία να δημιουργήσει νέες εναλλακτικές πηγές απέναντι στο ρωσικο αέριο», επεσήμανε.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live