Μήνυμα Π. Πολάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Κανένα σχόλιο

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα περίμεναν η κυβέρνηση να έχει διδαχθεί από την περσινή αρνητική εμπειρία και αποτυχία της στην δημόσια εκπαίδευση, από την παντελώς αστήρικτη επιστημονικά και ατελέσφορη διαχείριση στο θέμα της υγειονομικής κρίσης στα σχολεία.

Έτσι, και φέτος οι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους σε τάξεις 25 έως και 30 μαθητών, με μοναδικό «όπλο» τις μάσκες και τα ανοιχτά παράθυρα, αφού το Υπουργείο αποφάσισε ότι δε χρειάζεται να ληφθεί καμιά επιπλέον μέριμνα, όπως η στοιχειώδης για την αραίωση των μαθητών ανά τμήμα. Αντίθετα, οι μαθητές μας επιστρέφουν στις τάξεις τους με ανεπαρκή μέτρα, αμφιλεγόμενα πρωτόκολλα, μπόλικο διχασμό και στοχοποίηση και βέβαια… με την απαραίτητη σε όλα πλέον «ατομική ευθύνη». Δηλαδή, όπως ακριβώς αποχαιρέτησαν τις τάξεις τους τον Ιούνιο.

Αυτό όμως που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και επαυξάνει τα αισθήματα ανασφάλειας είναι η σπουδή της κυβέρνησης να μην καλύπτει έγκαιρα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, καθώς και οι περαιτέρω παλινωδίες της κας Κεραμέως στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως το εκτός πραγματικότητας μέτρο του 50 + 1 που θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία ενός σχολικού τμήματος όταν σε αυτό βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό περισσότεροι από τους μισούς μαθητές του! Οι γονείς θα μπαίνουν στο αδυσώπητο δίλημμα να στείλουν ή να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν γνωρίζουν ότι στην τάξη υπάρχουν μαθητές θετικοί στον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα που η Υπουργός Παιδείας απαντά απειλητικά πως απέναντι σ’ αυτή την ανησυχία των γονιών επικρέμεται η τιμωρία να θεωρηθούν τα παιδιά τους αδικαιολογήτως απόντα από το μάθημα.

"Sponsored links"

Για άλλη μια φορά είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την δημόσια παιδεία και να απαιτήσουμε λύσεις μαζί με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο και τη μόρφωσή τους!

Ευχόμαστε σε όλους αυτούς καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live