27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Μήνυμα στη Ρωσία – Στο λιμάνι της Σούδας το αεροπλανοφόρο Τρούμαν – Οι ναύτες θα προχωρήσουν σε αποκατάσταση δημοτικού ιατρείου

Ημερομηνία:

Το πλοίο ενώνεται με το αντιτορπιλικό USS Gonzalez (DDG 66), που βρίσκεται αγκυροβολημένο ήδη στον κόλπο της Σούδας

Τέσσερα πλοία από την αρμάδα πλοίων Χάρι Τρούμαν καταπλέουν σε ελληνικά λιμάνια με σκοπό τη σύσφιγξη των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδας.

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN 75) έφτασε σήμερα στον κόλπο της Σούδας καταπλέοντας στην προβλήτα Κ14, το αντιτορπιλικό USS Bulkeley (DDG 84) στη Σαντορίνη, ενώ από χθες έφτασε στη Ρόδο το καταδρομικό USS Anzio (CG 68).

Τα πλοία ενώνονται με το αντιτορπιλικό USS Gonzalez (DDG 66), που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Σούδας.

Με την κίνηση αυτη η Ουάσιγκτον επιθυμεί να εξισορροπήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας και να επισπεύσει την μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το pentapostagma.gr προς συνάντησή του στην περιοχή έχει καταπλεύσει το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Moskva» , που αποκαλείται  και ως  «φονέας των αεροπλανοφόρων», έξω από τις ακτές της Συρίας. Αυτό αναφέρει και το Ρώσικο ειδησεογραφικό πόρταλ pravdareport.com. Σχετικές αναφορές υπάρχουν τόσο στη Wall Street Journal, όσο και στοzerohedge.com όπου όπως αναφέρει, η παρουσία του USS Truman χρησιμοποιείται για να σταλθεί ένα “ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία”.

aero3

Nα σημειώσουμε ότι στις 3 Ιουνίου ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) απο το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS Harry Truman στη Μεσόγειο θάλασσα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που αεροπλανοφόρο διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις από την περιοχή ευθύνης του 6ου στόλου (AOR) από το 2003.

Πέραν όμως των ουσιαστικών λόγων της επίσκεψης του Harry Truman στα Χανιά, οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ σκοπεύουν να προχωρήσουν και σε δημόσιες σχέσεις.

aero2

Όπως είπε ο υποναύαρχος Bret Batchelder, διοικητής της Carrier Strike Ομάδας 8: «Οι επισκέψεις στα λιμάνια επιτρέπουν μια αμοιβαία, αυξημένη κατανόηση του πολιτισμού και τη δημιουργία μιας εταιρικής σχέσης, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε σειρά από περιβάλλοντα».

Οι ναυτικοί σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, θα συμμετάσχουν σε κοινωνικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης ενός δημοτικού ιατρείου και μιας παιδικής χαράς.

Με πληροφορίες από protothema.gr, onalert.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...