21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μήνυμα του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με προαναγγελία νέου ποδηλατόδρομου | Φωτός

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στέλνει το δικό του μήνυμα προς του πολίτες του Δήμου Χανίων. Παρακάτω το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων:

“Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και είναι ευκαιρία για τον Δήμο και για όλους τους πολίτες να δούμε ξανά την αξία του δημόσιου χώρου.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας, όλοι είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να βρούμε νέους τρόπους μετακίνησης, να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικούς τρόπους και να αφήσουμε το αυτοκίνητο στο σπίτι και αυτό κατέδειξε για ακόμα μια φορά την ανάγκη να προβούμε στην δημιουργία νέων υποδομών που θα επιτρέπουν την ήπια κινητικότητα.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό σήμερα, εδώ στην Ακτή Κανάρη, είμαστε για να δημιουργήσουμε ένα νέο ποδηλατόδρομο. Ένα νέο ποδηλατόδρομο, ο οποίος θα αποτελέσει ένα μικρό τμήμα μια συνολικής μεγάλης διαδρομής.

Η διαδρομή αυτή ξεκινάει από την οδό Κυδωνίας, συνεχίζει στην Αποκορώνου, την Νεάρχου, την Τζανακάκη, την Χατζημιχάλη Γιάνναρη, την Σκαλίδη, κατεβαίνει κάτω στην Πειραιώς παραλιακά και κλείνει ένα σημαντικό κύκλο μια μεγάλη διαδρομής που θα επιτρέψει σε όλους τους πολίτες, να μπορούν με ασφάλεια να μετακινούνται με ποδήλατο.

Έτσι λοιπόν τα συνεργεία μας, τις τελευταίες μέρες, κατέβαλλαν μια σημαντική προσπάθεια.

Επικαιροποιούμε την κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε το 2006 και ακολουθούμε τις κατευθύνσεις που προκύπτουν από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

"google ad"

Φιλοδοξούμε σε λίγο καιρό να έχουμε ένα πρώτο, σημαντικό, σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Αλλά έχει σημασία εμείς οι ίδιοι να περιφρουρήσουμε την χρήση του, να περιφρουρήσουμε τον χώρο του και να είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε πρώτα για να καταφέρουμε να έχουμε μια συνολική αλλαγή στην εικόνα της πόλης.

Σήμερα κάνουμε την αρχή και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για μια σύγχρονη πόλη, η οποία θα έχει κάνει σημαντικά βήματα στο κομμάτι της ήπιας κινητικότητας και της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ