20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μίλησαν οι Μητροπολίτες: Δεν έχει καμία σχέση η τοπική  Εκκλησία με το γηροκομείο που αναφέρεται στα Μέσα – Η δωρεά έγινε στο νοσοκομείο

Ημερομηνία:

Καμία εμπλοκή δεν έχουν με την υπόθεση του Γηροκομείου τονίζουν τόσο ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός όσο και ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός.

Σε δηλώσεις τους στο STAR και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ανέφεραν ότι η απόφαση για τη δωρεά είχε γίνει πριν μπει η ηλικιωμένη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ενώ η απόφασή της για δωρεά λήφθηκε με σώας τας φρένας.

Είπε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνος:

Δεν έχει καμία σχέση η τοπική  Εκκλησία με το γηροκομείο που αναφέρεται στα Μέσα τις τελευταίες ημέρες. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της Μητροπόλεως.

Από κει και πέρα όσον αφορά τα άλλα θέματα που έχουν ακουστεί είναι θέματα που θέλουν περισσότερη έρευνα και δεν μπορεί ο καθένας να εκφράζεται κατά της τοπικής εκκλησίας αυτές τις μέρες.

Έχει αφήσει κάποια κυρία ένα πρόσωπο το οποίο πραγματικά στα τελευταία της ζωής της βοήθησε πάρα πολύ. Πληρώναμε περίπου 1.200 ευρώ σε κάποια δομή ηλικιωμένων που χρειαζόταν για να μπορέσει να φιλοξενηθεί. Ωστόσο όμως άλλο είναι αυτό το γεγονός και άλλο αυτό που αναφέρεται. Τελικώς, δεν έγινε κανένα συμβόλαιο μέσα σε γηροκομείο. Όλα έγιναν στο νοσοκομείο, πριν δηλαδή πάει στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Και ειχε σώας τα φρένας και υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Η κυρία είχε ένα ενοίκιο 600 – 700 ευρώ, τα υπόλοιπα τα έβαζε η τοπική εκκλησία για όσο χρόνο χρειάστηκε να φιλοξενηθεί στη Μονάδα Ηλικιωμένων και βεβαίως ανέλαβε και όλα τα υπολοιπα, κηδεία και τα λοιπά.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός είπε οτι:

Εμείς, μη θέλοντας να βεβηλώσουμε τη μνήμη μιας ευεργέτιδος της Μητροπόλεςως τόσα χρόνια σιωπούσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε μιλήσει και να είχαμε κινηθεί νομικά κάτι το οποίο βέβαια τώρα νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε γιατί κατά την ημέρα της κηδείας της υπήρξαν πάρα πολλοί θεατρινισμοί. Υπάρχει συμβολαιογράφος η οποία συνέταξε τη διαθήκη της μέσα στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα λοιπόν αυτήν την πήραν 3 ή 4 οικογένειες αν θυμάμαι καλά στην Καϊνα. Κάθησε ένα – ενάμιση μήνα δεν την άντεχαν γιατί ήταν πολύ διεγερτική. Κι αυτά που άφησε στην εκκλησία, να τους τα άφηνε. Εμείς δε τα ζητήσαμε, δεν είπαμε εμείς θέλουμε να μας τα δώσει με το έτσι θέλω. Και όταν είχε σώας τα φρένας έγραφε στην Εκκλησία. Είχε γράψει στην ενορία της στον παπά του χωριού της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ