16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μίνα Βαλυράκη για τις πρώτες ώρες από την εξαφάνιση Βαλυράκη: Αναρωτιόμουν «μήπως ζω σε ένα θρίλερ, μήπως ονειρεύομαι;»

Ημερομηνία:

Η Μίνα Βαλυράκη συγκλόνισε στην περιγραφή τις για όσα έζησε τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση του Σήφη Βαλυράκη.

Ως «θρίλερ» περιέγραψε η Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση του Σήφη Βαλυράκη στις 24 Ιανουαρίου και μέχρι να εντοπιστεί νεκρός ο πρώην υπουργός.

«Νόμιζα ότι βρισκόμουν σε θρίλερ. Όταν ήρθαν ελικόπτερα να ψάξουν τον άντρα μου που είχα χάσει από τις 3:30 το μεσημέρι. Ζούσα μια κατάσταση φιλμ με τα ελικόπτερα να ψάχνουν τη βάρκα τον Σήφη, την οντότητα αυτού του ανθρώπου. Αναρωτιόμουν «μήπως ζω σε ένα θρίλερ, μήπως ονειρεύομαι;». Ήταν κάτι μεταξύ ονείρου και εφιάλτη» είπε η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη στην ΕΡΤ.

Όπως είπε «είχε ήδη σκοτεινιάσει. Εγώ από τις 3 το μεσημέρι είχα αρχίσει να ανησυχώ επειδή είχε αργήσει 3 ώρες. Έλεγα αν έμεινε η βάρκα έλεγα θα ερχόταν κολυμπώντας γιατί κολυμπούσε, είχε κάνει το Κέρκυρα-Αλβανία κολυμπώντας, δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που θα χανόταν στη θάλασσα. Έλεγα αν χάλασε η βάρκα θα κάνει πολύ ώρα να έρθει. Αλλά πόσο χρόνο; Από τις 3 άρχισα να φοβάμαι γιατί θα σκοτείνιαζε στις 5».

Συνεχίζοντας την περιγραφή της για όσα συνέβησαν στις 24 Ιανουαρίου με τον Σήφη Βαλυράκη και για τα οποία η οικογένεια του πρώην υπουργού μιλά για συγκάλυψη η σύζυγός του είπε ότι «είδα τους λιμενικούς να με ρωτάνε γιατί μπήκε στη θάλασσα ο σύζυγός σας. Είδα το λιμενικό να μην έχει βάρκα. Μου πρότειναν ένα ψαρά που αυθαιρέτως βρήκε τη βάρκα. Τελικά βρήκαμε τον Σήφη στις 8 μετά από δικές μας προτροπές γιατί μας καθοδηγούσαν λάθος».

«Βαδίζω με μια τεράστια στεναχώρια αλλά συγχρόνως με μια τεράστια δύναμη να ξεδιαλύνω και να τον βρω γιατί ο Σήφης Βαλυράκης δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ» είπε η Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου.

Μιλώντας για τη σχέση της με τον Σήφη Βαλυράκη η σύζυγός του είπε ότι «θέλω να σπάω τα όριά μου, δεν έχω όρια. Η διαφοροποίηση εμού από τον σύντροφό μου ήταν αυτό, ο Σήφης μου έδινε όρια. Δεν μπορώ να έχω εμπόδια μπροστά μου όταν περπατάω ή όταν οδηγώ. Ενώ προστατεύω η ίδια έχω ανάγκη να προστατευτώ όπως με προστάτευε ο σύντροφός μου».

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...