Μαζική κινητοποίηση στα Χανιά ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωση τους τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Χανίων που συσπειρώνονται στο ΠΑ.ΜΕ χαιρετίζουν τον Χανιώτικο λαό που διαδήλωσε μαζικά σήμερα 16 Ιουνίου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σε μήνυμα που εδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν:

Χαιρετίζουμε τους απεργούς από τους κλάδους των Οικοδόμων, των Τροφίμων και Ποτών, των Μηχανικών, των Εκπαιδευτικών που προσπέρασαν το συμβιβασμένο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Χανίων και έδωσαν με επιτυχία την μάχη της απεργίας από το πρωί στα εργοτάξια, στα σχολεία, σε δεκάδες χώρους δουλειάς.

"Sponsored links"

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Νομού μας έδωσαν απάντηση σήμερα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που έκανε ότι μπορούσε για να συκοφαντήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση αφού απέτυχε να πείσει τους εργαζόμενους ότι το νομοσχέδιο έχει θετικές διατάξεις, ξεκίνησε να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, αξιοποιώντας τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό! Σε όλη την χώρα χιλιάδες εργαζόμενοι απέργησαν , διαδήλωσαν σε μεγάλα συλλαλητήρια το πρωί και το απόγευμα.

Στον Νομό Χανίων στην απεργιακή συγκέντρωση οργανώθηκε το πρωί από τα σωματεία ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Οικοδόμων και Τροφίμων και Ποτών. Εργαζόμενοι όλων των κλάδων ένωσαν την φωνή τους σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Πόλης που οργανώθηκε το απόγευμα στις 7μ.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Την απογευματινή κινητοποίηση στήριξαν τα σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ,των Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων ,το Σωματείο Επισιτισμού, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανιών, ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Συνεταιριστικών Υπάλληλων Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Εστίας και του ΕΛΜΕΠΑ .

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Κατασκευών Ν. Χανίων Μανώλης Ξανθουδάκης όπου τόνισε: «Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να πετάξουν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο, με τον αγώνα και με την πάλη τους. Η κυβέρνηση πρόσθεσε, νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Νομίζουν ότι με αυτό το νόμο θα βάλουν εμπόδια στην δράση των συνδικάτων και των εργαζομένων. Είναι γελασμένοι. Δεν τελειώνουμε εδώ, εδώ ξεκινάμε, επεσήμανε. Όλοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.»

"Sponsored links"

Οι απεργοί και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που διαδήλωσαν σήμερα στα Χανιά, αυτοί που ένωσαν την φωνή τους με τους χιλιάδες απεργούς σε όλη την χώρα, έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα.

Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης θα μείνει στα χαρτιά. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live