15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μακρόν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει και δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο

Ημερομηνία:

Ο πόλεμος στην Ουκρανία “θα διαρκέσει” και “πρέπει να προετοιμαστούμε”, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως η κυβέρνηση ετοιμάζει “ένα σχέδιο ανθεκτικότητας” προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης αυτής.

“Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη (…) Αν μου ζητάτε να μοιραστώ μαζί σας μια πεποίθηση αυτό το πρωί, είναι πως αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει” και “δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο”, δήλωσε σε αξιωματούχους στον τομέα της γεωργίας εγκαινιάζοντας τη Διεθνή Αγροτική Έκθεση (Salon international de l’agriculture) στο Παρίσι.

Οι εμπορικοί περιορισμοί που απορρέουν από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία θα επηρεάσουν εξαγωγές γαλλικών προϊόντων όπως του κρασιού και των σιτηρών, είπε ο Μακρόν, ενώ μια περαιτέρω αύξηση των τιμών της ενέργειας θα πλήξει την κτηνοτροφία.

“Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο ανθεκτικότητας”, είπε ο Μακρόν και πρόσθεσε πως θα ληφθούν μέτρα για την προστασία των αγροτών από τις πιέσεις του κόστους και αποζημιώσεις για τα εισοδήματα που θα χαθούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ