Μαμουλάκης για ΒΟΑΚ: Οι πανηγυρισμοί δεν κρύβουν καθυστερήσεις, διόδια και αδιέξοδα

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τις Υπουργικές δηλώσεις για τον ΒΟΑΚ και το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Έπειτα από τρία χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης και διατηρώντας την ίδια χάραξη που είχε γίνει από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018, η Κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος του ΒΟΑΚ. Αυτοί οι πανηγυρισμοί όμως, δεν είναι ικανοί για να ξεχαστεί η καθυστέρηση, ή για να καλύψουν το γεγονός της επιβολής διοδίων στο συγκεκριμένο τμήμα, παρά το ό,τι αποτελεί δημόσιο έργο. Ούτε μπορούν να κρύψουν τον διπλασιασμό του κόστους κατασκευής στα 186 εκ. ευρώ ή την αστεία έκπτωση του 7% από τον ανάδοχο.

Περιμένουμε όμως από τον Υπουργό Υποδομών να εξηγήσει στους πολίτες της Κρήτης γιατί χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια για να προαναγγείλει την έναρξη της Β’ φάσης του διαγωνισμού του τμήματος Χανιά – Ηράκλειο. Ενός διαγωνισμού, του οποίου η Α΄ φάση έγινε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για το ότι ακολουθεί το μοντέλο τον τριών τμημάτων – που είχε προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θεωρούσε «ανήκουστο» – και τις αντίστοιχες μεθόδους των διαγωνισμών, δεν περιμένουμε εξηγήσεις. Οι πάντες πλέον έχουν αντιληφθεί ότι όσα έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ, πέραν του ότι έβγαλαν από το τέλμα το σημαντικό αυτό έργο, ήταν καλώς καμωμένα.».

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live