18.8 C
Chania
Sunday, March 23, 2025

Μαρία Καρυστιανού: Νέα συμπληρωματική μήνυση κατά του ανακριτή για τα αρχεία που δεν μπήκαν στη δικογραφία των Τεμπών

Ημερομηνία:

Νέα συμπληρωματική μήνυση κατά του ειδικού εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη έκανε η Μαρία Καρυστιανού για τα 649.000 αρχεία, που όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς των 57 θυμάτων στα Τέμπη, δεν μπήκαν στη δικογραφία.

Τη μήνυση, που πρόκειται για συμπληρωματική στην αρχική μήνυση που είχαν κάνει εναντίον του στις 13 Φεβρουαρίου, κατέθεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (7.3.25) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» Μαρία Καρυστιανού, ο Σωτήρης Μήτσκας, η Λίλια Βασιλίσιν και ο Παύλος Ασλανίδης.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ως «ερευνητέα ως αντιβαίνουσα στον νόμο αλλά και στο καθήκον για ανάδειξη της αλήθειας, τη μη ενσωμάτωση/εγχείριση από μέρους του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Σωτήριου Μπακαΐμη και εν γνώσει της Γραμματέως του στην Ποινική Δικογραφία των Τεμπών των αρχείων ήχου, εικόνας, ψηφιακών δεδομένων – μορφής κλπ. και εν γένει όλων των αποδεικτικών στοιχείων που κατασχέθηκαν από τη ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών)».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ