24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Μαρία Παπαδάκη: «Το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίζονται και να συγκαλύπτονται οι παρανομίες»

Ημερομηνία:

Για την υπόθεση των δεκάδων θανάτων ηλικιωμένων στο γηροκομείο “Αγία Σκέπη” αλλά και την υπόθεση του θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, μίλησε στις “Πίσω σελίδες” και τον δημοσιογράφο Μάριο Διονέλλη, η Χανιώτισσα δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη.

Για την υπόθεση Μανιουδάκη αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση η οποία κάνει λόγο για τραύματα που προέρχονται «πιθανώς από θλον όργανο», κάτι που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι το θύμα «έπεσε και χτύπησε» και στην συνέχεια «έπαθε ανακοπή» ενώ τονίζει ότι στην υπόθεση υπήρχαν από την αρχή πολλές παραδοξότητες, όσον αφορά τα τραύματα που είχε σε σημεία του σώματός του.

Παράλληλα σημείωσε ότι το πλήθος και η θέση των τραυμάτων στο κεφάλι του, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από πτώση εξ ιδίου ύψους, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία στην διαδικασία και οι ύποπτοι δεν έχουν καν κληθεί να καταθέσουν.

 

Όσον αφορά την υπόθεση της Αγίας Σκέπης, η κα Παπαδάκη μίλησε για τις ευθύνες των αντιπεριφερειαρχών, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος καθώς ο πρώην (Απ. Βουλγαράκης) έδωσε την άδεια στην δομή και ο νυν (Νίκος Καλογερής) επέκτεινε την άδεια.

Η ίδια αναφέρθηκε στην εντολή του Εισαγγελέα Εφετών να ασκηθεί νέα δίωξη στον νυν αντιπεριφερειάρχη για την μέχρι σήμερα παράλειψή του να κλείσει την μονάδα που λειτουργεί κανονικά, την ώρα που επανήλθε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης σημείωσε ότι οι γιατροί που κατηγορούνται και αποφυλακίστηκαν πριν λίγους μήνες λόγω παρέλευσης του 18μηνου, έχουν το δικαίωμα για ιατρικές πράξεις καθώς ο Εισαγγελέας Εφετών είχε άρει τη σχετική απαγόρευση.

dionellis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ