23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μαρκογιαννάκης: Επιβεβαιώνομαι. Δεν εμπλέκομαι στην υπόθεση Γιακουμάκη – Επίθεση σε δημοσιογράφους

Ημερομηνία:

Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ, έδωσε στη δημοσιότητα εισαγγελικό έγγραφο, δηλώνοντας ότι επιβεβαιώνει πλήρως το γεγονός ότι δεν εμπλέκεται ο ίδιος στην υπόθεση Γιακουμάκη

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και έχει ημερομηνία 14/9/2015, ο εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων Γιώργος Σιώπης, επιστρέφει την προανακριτική δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών καθώς όπως αναφέρεται δεν προκύπτουν επαρκείς αποχρώσεις ενδείξεις σε βάρος του υποψήφιου βουλευτή:

«Επαναφέρουμε τη συνημμένη προανακριτική δικογραφία ,η οποία περιήλθε σε εμάς με αναφορά σας και επειδή λόγω μη προκυπτουσών κατά την κρίση μας επαρκών αποχρώσεων, ενδείξεων σε βάρος του τρίτου εκ των κατηγορουμένων Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, παραγγέλλομε την εισαγωγή της υποθέσεως αυτής στο σύνολο της στο εκείθε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με την κατά νόμο πρόταση σας».

11782382_10205163430300522_1184652860514278652_o

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ.Μαρκογιαννάκης έκανε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Το τελευταίο δεκαήμερο δέχτηκα και καλόπιστη κριτική αλλά και πολύ λάσπη σχετικά με τη δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Με δήλωσή μου ξεκαθάρισα τα πράγματα. Πλήρως επιβεβαιώνομαι τώρα από την ενέργεια του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, να επιστρέψει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την εντολή να εισαχθεί με πρότασή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφού δεν προκύπτουν σε βάρος μου οι, κατά νόμο, απαιτούμενες ενδείξεις. Πιστεύω ότι όσοι μου άσκησαν καλόπιστη κριτική, καλόπιστα θα λειτουργήσουν και τώρα. Από τους λασπολόγους και κουκουλοφόρους της ανωνυμίας δεν το περιμένω».

Να σημειώσουμε ότι σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ Χανίων και στη δημοσιογράφο Μαρίνα Μανδακάκη σχετικά με το θέμα της δίωξής του  ο υπ. Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενέπλεξε και ονόματα δημοσιογράφων που –όπως υποστηρίζει- επί σειρά ετών επιχειρούν την πολιτική του μείωση, αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Έχω βάψει κ. Μανδακάκη… με αυτά που λέγονται. Με τον Χατζηνικολάου, με την κ. Πολύζου και τόσους άλλους οι οποίοι έχουν πάρει εργολαβικώς τη συκοφάντησή μου».

Με πληροφορίες από ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...