«Μαύρος» ο φετινός Νοέμβριος όσον αφορά τις αυτοκτονίες με τους άνδρες της Κρήτης πρωταγωνιστές

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της οργάνωσης «Κλίμακα», τουλάχιστον 530 αυτοκτονίες έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή του 2022.

Μάλιστα, τον μήνα Νοέμβριο καταγράφηκε υψηλότερος αριθμός αυτοκτονιών σε σύγκριση με τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου για τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα χρόνια.

Η πλειοψηφία, σύμφωνα με τα στοιχεία είναι άνδρες σε ποσοστό 82%, ενώ ακολουθούν οι γυναίκες σε ποσοστό 18%. Επιπλέον, πρώτες έρχονται οι ηλικίες 40- 59 και ακολουθούν οι 30-34 και 65-69.

"Sponsored links"

Για τον Νοέμβριο η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας είναι η πτώση με ποσοστό 23% και ακολουθούν ο απαγχονισμός και ο αυτοπυροβολισμός. Σε επίπεδο περιφερειών, το μεγαλύτερο μέρος των αυτοκτονιών έλαβε χώρα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ οι περισσότερες αυτοχειρίες συνέβησαν εντός της οικείας τα ξημερώματα.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου που έχουν καταγραφεί, από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 18 θάνατοι έχουν σημειωθεί σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Πιο συγκεκριμένα, 10 σε καταστήματα κράτησης, 8 εντός μονάδων Υγείας και 2 εντός στρατοπέδων.

Σημειώνεται ότι ο καταγεγραμμένος αριθμός των αποπειρών αυτοκτονίας δεν αντιπροσωπεύει τις συνολικές διαστάσεις του ζητήματος καθώς υπολογίζεται ότι για κάθε αυτοκτονία σημειώνονται τουλάχιστον 15 με 25 μη θανατηφόρες απόπειρες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live