21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Μα κι εσύ σύντροφε Σόκρατες ήσουν τελείως στουρνάρι»: Ένας συνταξιούχος ΟΓΑ από το Ρέθυμνο γράφει για τις «Πορτογαλικές χαζομάρες»

Ημερομηνία:

Φίλες και φίλοι μου,

Στο σημερινό μου σημείωμα σας ανοίγω την καρδιά μου και σας εξομολογούμαι ότι είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος. Μου άναψε τα λαμπάκια, τα πήρα στο κρανίο, πώς να σας το πω για να με καταλάβετε.

Ξέρω, ρωτάτε  το γιατί. Ε.. κάθομαι ως συνήθως στον καναπέ μου, απέναντι από την τηλεόραση, παρακολουθώ το δελτίο ειδήσεων και τι ακούω να λένε;

Στην  Πορτογαλία από το έτος 2005 έως το 2011 είχαν έναν ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ πρωθυπουργό, ΣΟΚΡΑΤΕΣ, αν έπιασα σωστά το όνομα του.

Αυτός λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς επέστρεφε από τη Γαλλία που διέμενε μετά την ήττα του στην πατρίδα του, μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο του τον συνέλαβαν.

Είναι να μην βγεις από τα ρούχα σου με αυτόν τον φασισμό που υπάρχει στην γειτονική μας Πορτογαλία. Και να ήταν τουλάχιστον σοβαρές οι κατηγορίες που τον βαραίνουν στα κομμάτια να πάει.

Ο άνθρωπος  αντιμετωπίζει της κατηγορίες για ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ και κάτι άλλα ψιλογράμματα, χαράς το πράγμα τώρα. Τουλάχιστον, δυο ελαφρυντικά έπρεπε να του αναγνωριστούν ώστε να απόφευγε την σύλληψη: το ένα ότι ήταν ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ.  Και το δεύτερο ότι αυτός είχε βάλει στο μνημόνιο την Πορτογαλία.

Αχάριστοι Πορτογάλοι!!!

Εμείς εδώ στην Ελλάδα κάτι τέτοιες κατηγορίες της περνάμε όπως το συνάχι, δεν παίρνουμε ούτε  ασπιρίνη.

Εγώ προσωπικά κάνω πρόταση και έκκληση στους Σαμαροβενιζέλους με πάση θυσία να τον φέρουν αυτόν τον άνθρωπο  εδώ  να τον κάνουμε  πρόεδρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Θα μας έρθει γάντι!

Είναι, πώς να το πω,  έτοιμο  πράγμα, τεφαρίκι! Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται! Αλλά  και εσύ  μωρέ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΩΚΡΑΤΕΣ  ήσουν και τελείως στουρνάρι… Δεν μπορεί να μην ήξερες ότι υπάρχει η Ελλάδα μια χώρα ΙΣΟΤΙΜΟ  μέλος της ΕΕ.

Δεν έτυχε  ποτέ να ακούσεις ότι σε αυτή την χώρα  έχουμε ένα ΚΟΛΟΣΣΟ  του σοσιαλισμού και την  κορυφή των ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ ονόματι  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ; Αν λοιπόν σου έκοβε το ξερό σου να τον φωνάξεις είμαι σίγουρος, σα ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, δεν θα σου έλεγε όχι.

Αυτός θα σου έφτιαχνε στο άψε σβήσε ένα ΝΟΜΟ περί ΜΗ ευθύνης πρωθυπουργού κ υπουργών ακριβώς όπως αυτόν που έχουμε εμείς  εδώ και θα καθάριζες.

Τόσο απλά.

"google ad"

Θα μου πεις, ότι άντε και σου έφτιαχνε το ΝΟΜΟ. Και αν οι ξεροκέφαλοι Πορτογάλοι βουλευτές  μουλάρωναν και δεν τον ψήφιζαν;

Αυτές είναι ανοησίες. Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ και εκεί θα βοηθούσε. Θα μάζευε όσους βουλευτές  χρειαζόσουνα από την ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  και κάτι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ και η δουλεία σου θα γινόταν ώστε να πεις κύμινο.

Τώρα, μεταξύ μας βρε ΣΩΚΡΑΤΕΣ, της δουλειάς  είσαι, εγώ πρέπει να στα λέω όλα; Αν έριχνες και λίγο το ΛΑΔΑΚΙ ή ΜΙΖΑ θα έπαιρνε πιο εύκολα στροφές, και αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο αν  η μια και μοναδική ΕΛΙΑ που φυτέψαμε στης προηγούμενες εκλογές είχε βεντέμα.

Αλλά βλέπεις η σοδιά ήταν μικρή και αυτό ας μείνει μεταξύ μας, μην ακουστή παραέξω και νομίζει ο κόσμος ότι ΛΑΔΩΝΟΜΑΣΤΕ.

Αλλά  και εσείς μωρέ Πορτογάλοι νομοθέτες, είστε της κακιάς ώρας. Έναν πρώην πρωθυπουργός σας βρήκατε να συλλάβετε,  δεν βλέπετε πως δουλεύει το σύστημα εδώ στην Ελλάδα και πάει μια χαρά; Ο λαός έχει τα λεφτά, αυτόν κυνηγήσετε. Και εμείς έχουμε.  Χριστοφορακους και λίστες ΛΑΓΚΑΡΝΤ  κλπ να φαν’ και οι κότες αλλά εμείς δεν καταδεχόμαστε να ασχοληθούμε με ψιλοδουλειές.

Για μας, αυτός  που έχει και πρέπει να πληρώσει είναι ο ΛΑΟΣ. ΠΡΩΤΑ  μειώνεις το εισόδημα, ΔΕΥΤΕΡΟΝ  αυξάνεις κατακόρυφα την φορολογία, στο τέλος πασάρεις και ένα ΕΝΦΙΑ έτσι ως επιδόρπιο και αφού τον έχεις πλήρως εξαθλιώσει οικονομικά, τότε στο μάνι μάνι του φτιάχνεις κάμποσους νόμους  που άνετα τους περνάς από την βουλή μες στις μεταμεσονύκτιες ώρες, που είναι ησυχία ή με προεδρικά διατάγματα, ακόμα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μπορείς να φτιάξεις.

Με όλα αυτά λοιπόν λες σε αυτόν τον “ΜΠΑΤΑΧΤΣΗ” λαό, ή πληρώνεις ή σου παίρνουμε το σπίτι ή ότι άλλη μικρή ή μεγάλη περιουσία έχεις.

Βέβαια, έπρεπε παραπάνω να πούμε ότι το σύστημα φρόντισε πάνω απ’ ολά να ισχυροποιήσει τις τράπεζες.

Έτσι ο λαός βρέθηκε εγκλωβισμένος να χρωστά σε τράπεζες και εφορία. Δηλαδή ο λαός μας βρέθηκε μπροστά σε ένα θηρίο με δυο κεφάλια που από όποιο κεφάλι και αν φαγωθεί στο ίδιο στομάχι θα κατάληξει.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ

ΣΥΝ/ΧΟΣ ΟΓΑ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...