30.8 C
Chania
Friday, September 22, 2023

Μεγάλες αλλαγές και στον Μπάλο – Μεγάλη μείωση αριθμού ομπρελών

Ημερομηνία:

Πολλές και σημαντικές αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις μοναδικής ομορφιάς περιοχές της Κισσάμου και των Χανίων. 

Ως γνωστόν ήδη στο Λαφονήσι έχει απαγορευθεί η προσέλευση αυτοκινήτων. Για τις ανάγκες των επισκεπτών υπάρχουν δύο ιδιωτικά πάρκινγκ χωρητικότητας 2.000 αυτοκινήτων οπότε δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα ούτε όταν φτάσουμε στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν. Και ο αριθμός των ομπρελών έχει περιοριστεί δραστικά από τις 800 σε μόλις 180, 90 σε κάθε άκρη της παραλίας αφήνωντας έτσι το κεντρικό σημείο της απόλυτα ελεύθερο.

Όμως οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί αφού και στον Μπάλο προχωρούν στη λήψη μέτρων με παρόμοια λογική. Ενώ υπήρχαν 350 ομπρέλες φέτος έχουν μειωθεί στις 150 ομπρέλες. Οι ομπρέλες παραμένουν με τσιμέντο στη βάση αφού όπως μας είπαν, λόγω των δυνατών αέρων, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μένουν στη θέση τους. Στο τέλος της σαιζόν, οι τσιμεντένιες βάσεις αφαιρούνται από την παραλία.

Επίσης, τοποθετήθηκε η καντίνα στην άκρη και όχι στο κεντρικό σημείο της παραλίας ενώ περιορίστηκε και ο αριθμός των προϊόντων τα οποία έχουν τη δυνατότητα να πωλούν στους τουρίστες. Υπενθυμίζουμε ότι καντίνα υπάρχει και πριν την κάθοδο στην παραλία.

Απαγορεύτηκε στα σκάφη να χρησιμοποιούν ομπρέλες. Όσον αφορά τα πλοιάρια που μεταφέρουν τουρίστες, κι επειδή το σχέδιο ξεκίνησε να υλοποιείται τον Μάιο, τέθηκε περιορισμός όχι όμως στο βαθμό που θα ισχύει από του χρόνου. Τα πλοιάρια θα φεύγουν μετά από 2 με 2 μιση ώρες για να πηγαίνουν στην Ήρεμη Γραμβούσα έτσι ώστε να μη γεμίζει η παραλία.

Σημειώνουμε ότι ιδιαίτερα βαρύτητα δόθηκε στα μέτρα προφύλαξης της λιμνοθάλασσας αφού πλέον απαγορεύεται η είσοδος εντός της. Μάλιστα για αυτό το λόγο έχει περικυκλωθεί με ξύλινα πασαλάκια και σκοινί ενώ έχει τοποθετηθεί και ανάλογη σήμανση που ενωμερώνει τους επισκέπτες για τους λόγους που αυτή προστατεύεται.

Στον Μπάλο θα υπάρχει και επιστάτης ο οποίος θα έχει την ευθύνη ώστε να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης του περιβάλλοντος.

Τέλος θα ετοιμαστεί και ένας χώρος στάθμευσης στην Καλυβιανή για να μειωθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων που πηγαίνει ως τον Μπάλο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα της προστασίας αυτών των εξαιρετικής ομορφιάς τοποθεσιών στα Χανιά υπάρχει μία σπάνια σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων που βοηθά ώστε οι αλλαγές να προχωρούν γοργά και χωρίς πολλές καθυστερήσεις. Σύμπνοια υπάρχει και μεταξύ των εμπλεκόμενων δημοτικών αρχών των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου και Σελίνου που οπωσδήποτε παίζει και αυτή τον ρόλο της στα όσα συμβαίνουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ